Közzétéve 2023 szeptember, 20 - 9:09

PIZZA HUT

Felhasználási tapasztalat:: párszor
Ár : 6500 Forint

Pizza Hut

A Pizza Hut gyorsétkezde-üzlethálózat, amely 1997 óta új tulajdonossal rendelkezik, és eg ykellems hely, ahol nagyon finom, ízletes pizzákat, pizza szeleteket lehet kapni a legkülönfélébb ízekben, finom tésztával, különböző feltétekkel. Lehet kapni magyaros, ananászos, pepperónis és még számtalan változatban.

Az első Pizza Hut 1958-ban az Amerikai Egyesült Államokban nyílt meg, azóta elterjedt szinte az egész földön. Az első külföldi éttermet Kanadában nyitották 1968-ban. Jelenleg több mint kilenven országban van Pizza Hut étterem, jelentős részük nem a cég tulajdonában van, hanem franchise, bérleti, kiadott formábanfranchise szerződés alapján működik. Magyarországon 1992. április 1-jén Budapesten, a Király utca és a Nagykörút sarkán nyitotta meg első éttermét, melyet további tizenöt egység követett, Budapesten kívül Győrben, Pécsett, Miskolcon és Szegeden is. Nyugat-Dunántúlon Győrben, Budapesten és Pest megyében Budaörsön, Budapesten és Budakeszin, (én személy szerint leggyakrabban Budaörsi éttermeikben fordultam meg, ahol kellemes légkörben fogyasztottam el még kellemesebb ízű pizzáikat.) Észak – Magyarországon Miskolcon, Észak – Alföldön Debrecenben, Dél-Alföldön pedig Békéscsabán és Kecskeméten találhatóak éttermeik.  

A magyarországi franchise jogokat George F. Hemingway ( Szabó György) magyar származású amerikai üzletember szerezte meg. Első igazgatója (1991–1995) és az első tizenkettő üzlet megépítője Dobóczky András. A Pizza Hut lánc rendkívüli népszerűségre tett szert, mint a harmadik magyarországi gyorséttermi lánc. Az amerikai típusú serpenyős (deep pan) pizza kedveltté vált a korábban ismert olaszos vékony pizzatészták mellett. A Pizza Hut vezette be a szervezett formában működő házhoz szállítási szolgáltatást Magyarországon. (Amit számos ember, számos megrendelő és éhes ember számára hasznosan tett, hiszen ennek  házhoz szállítási rendszernek köszönhetően időt, pénzt és energiát spórolhatunk meg.) A cég fénykorában huszonkettő üzletet üzemeltetett Magyarországon. 2005 óta a magyarországi éttermeket az AmRest üzemelteti. A magyarországi éttermek száma 2010-ben kettőre csökkent, az Arena Plázában és a Pólus centerben maradtak működő éttermeik.

2016 novemberében a Pizza Hut megnyitotta új éttermét Budapest hetedik kerületében, a Király utca és az Erzsébet körút sarkán, ezzel a magyarországi éttermek száma háromra nőtt. 2016 végén a lánc három újabb éttermet nyitott, Budapesten a Duna Plaza melletti MOL kút szomszédságában található üzlethelyiségben, majd Dunakeszin és Budaörsön, az Auchan áruház ételudvarán. 2017 márciusában a cég újraindította a házhoz szállítást, öt budapesti Pizza Hut étteremből (Király utca, Duna Plaza, Selfstore, Arany János utca és Üllői út) lehet rendelni a lánc weboldalán keresztül, ahol közepes- és nagy méretű pizzák választhatóak. Nagyon jó minőségű, kifejezetten finom pizzáik vannak.

Az express éttermek helyben fogyasztásra és elvitelre kínálnak megoldást a vásárlók számára: a tradicionális, vékony tésztás, egy személy számára megfelelő, huszonhárom centiméter átmérőjű pizzát öt perc alatt sütik készre. Express éttermek: Pólus, Aréna Pláza, Dunakeszi Auchan, Budaörs Auchan, Westend, Köki Terminál, Campona, Győr Pláza.

A lánc további terjeszkedést tervez, folyamatosan terjeszkedik egész Magyarország és számos másik ország területén is.

Az új gyorséttermi rendszerben működő egységekben (például a Budaörsi Auchanban) a kész pizza eltér a megszokott Pizza Hut minőségtől, a tészta külseje fehérebb, az újfajta gyorssütőn körülbelül kettő-három perc alatt megy át a tészta.

 

Aki egy igazán kellemes, finom pizzát akar, szeretne enni

Annak a személynek bátran ajánlom a Pizza Hut éttermeit!!!!

 

Jó étvágyat kívánok!!!!

+Erősségek

FINOM ÉS ÍZLETES

-Hátrányok

KISSÉ DRÁGA

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments