Luxus parfümök - vélemény

Átlag: 4.5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 november, 19 - 15:15

Parfümök, amelyek egyediek és nagyon finom illatúak.

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 20000 Forint

Nagyon szeretem a parfümöket. Nagyon sokféle illatot kedvelek és mindennap használom is őket. Különféle márkájú parfümjeim vannak – főleg az Oriflame, az Avon illatait kedveltem, majd a La Rive márkájú parfümöket is megszerettem. Egy évvel ezelőtt felfedeztem az arab illatokat, amelyeket nagyon különlegesnek találtam – és azóta is használom őket. Ezek a parfümök nehezebben találhatók meg, de mostanában kezdenek egyre inkább elterjedni – azonban most is csak bizonyos oldalakról lehet rendelni. 

Az arab, vagy orientális parfümök jelentős része kiváló alapanyagokat tartalmaz. A parfümolajok összetevői a nehezebben elérhető  helyekről származnak, azokat kiváló parfüm szakértők készítik. Ez nem új trend, hiszen az arab világban a parfümök kultúrája már évszázadokra nyúlik vissza. Számos neves parfüm gyártó és parfüm márka alapját valamennyi arab parfüm képviseli. Így nem is tudjuk sok esetben, egy-egy világhírű parfüm márka üvegcséiben is arab parfüm csörgedezik. Az arab, dubai, vagy orientális parfümökkel kifejezett minőségi illatot választunk. Nagy részük oud-ot, és pézsmát tartalmaz. Az oud nem más, mint az agarfa gyantája, amelynek képződésében egy penészfajta játssza a döntő szerepet. A faféle ezzel az anyaggal védekezik egy bizonyos gombafajta elszaporodása ellen. A folyamat biológiai értelemben is nagyon különleges, mivel ritkán zajlik le – ezért ennek során keletkező fagyanta nagyon értékes.  Az oud a keleti parfümvilág egyedi illatanyaga, folyékony aranyként is ismert, a világ egyik legdrágább, leginkább luxuscikknek számító parfüm összetevője. Az oud illata mennyei. Meleg, kifinomult illatába egy kis édes aroma keveredik, balzsamos és fás jegyekkel gazdagítva. Az enyhén édeskés, finom pézsma az arab világ jellegzetessége. Illata lágy, puderszerű, a baba bőréhez hasonlít. Kiegyensúlyozza az alapjegy összetevőit, tartós mélységet és melegséget ad az illatnak. A pézsma szintetikus összetevő lett a mai világban, amelyet a parfümgyártók hoztak létre. A természetes pézsma állatokban található, különösen a hím pézsmaszarvasban, illetve a cibetmacskában. Szerencsére mindannyian tudatosabban kezeljük az állati termékeket a kozmetikumokban – így már régóta szigorúan tilos a természetes pézsma, vagy bármi más állati alapanyagú alapanyag felhasználása, vagyis a legtöbb parfüm valójában vegán. Nem akarva elveszíteni ezt a csodálatos illatot – szintetikus verziók jöttek létre a pézsma illatáról.  A keleti parfümök titokzatos és érzéki illatokat képviselnek, amelyek a távolság illatát idézik elő, a sivatagi miszticizmust és a keleti rejtélyes világ egzotikáját. Előnyeik a hosszú élettartamuk.


 Ard Al Zaafaran – Rose Paris

Ennek a csodálatos parfümnek a fej jegyei: narancs, citrom, bergamott. A szív jegyei: édes rózsa illat és frézia. Az alapjegyei: szantálfa és pacsuli. Ez egy virágos, rózsás, gyümölcsös illat. Ez a parfüm nagyon tartós, finom és különleges számomra. Nagyon szeretem, és különleges alkalmakra használom. A parfümhöz ajándékba küldték a Lattafa Mahasin Cristal parfümolajat. Virágos, fás, pézsmás illat. A fej jegyei: alma, mandarin, bergamott, fekete ribizli. S szív jegyei: gyöngyvirág, gardénia, jázmin, frézia. Az alapjegyei: szantálfa,  vanília, pézsma, borostyán. Tiszta keleti jegyekkel rendelkezik, nagyon tartós, csodálatos illatú parfümolaj.   Elérhető az ekszerakcio.hu oldalon. 

Muhabba parfüm

Ez a másik elbűvölő parfüm puderes, zöld, virágos és fás akkordokat ötvöz. Egy olyan revitalizáló illatot alkot, amely könnyedén megérinti az elmét és a testet. A mámorító pacsuli bevezető illata azonnal inspirálja az érzékszerveinket. A jácint és a galganum a szív jegyeiben gyógynövényes, édes virágcsokrot alkotnak. A szantálfa az agarfa, /oud/ és a pézsma a parfümöt puha lágysággal egészítik ki. Ez a parfüm is keleti luxus illat. Az orientalparfüm.hu oldalról is rendelhető. 

Mindkét parfüm boldog tulajdonosa vagyok és nagyon szeretem őket. 

 

 

+Erősségek

Tartós és különleges illatok.

Jessyke

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments