Házikozmetikumok! - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2022 május, 18 - 13:13

Pakolások 2.része!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 1000 Forint
Vonalkód: 13257

Előzőekben arról írtam le véleményemet,hogy otthonukban mindig találunk olyan élelmiszereket,zöldségeket, gyümölcsöket stb. amelyek kiválóan alkalmasak a bőrproblémáink kezelésére.

Igértem,hogy még folytatni fogom a pakolások készítésének, alkalmazásuknak a lehetőségeit.

Most ezen igéretemnek szeretnék megfelelni, leírom miket, hogyan használok évek óta és értékelem azok hatásosságát is.

Nézzük, mire jó az a l m a:(Termékértékelés: jó!)

Bőrünk simasága érdekében két almát főzzünk meg, kevés tejben, és keverjünk hozzá egy tojássárgáját.A pakolást kenjük fel arcbőrünkre, nyakunkra, majd hagyjuk kb. 10 percig fent, és utána langyos vízzel mossuk le.

Őszibarack pakolás:/Termékértékelés jó!/

Remekül feldobja bőrünket az őszibarck-pakolás is.Hogyan kell elkészíteni?Egy őszibarackot összezúzunk, elkeverjük egy tojássárgájával, és mokkáskanálnyi mézzel.A pakolás telíti és frissíti bőrünket.

A z ö l d p a p r i k a: (Termékértékelése jó!)

A zöldpaprika szépítő, frissítő hatásairól már sokat olvashattunk.Zúzzuk pépesre a zöldpaprikát, és egy evőkanálnyi összezúzott paprika péphez, masszához, keverjünk egy evőkanálnyi tejszínt, és vigyük fel a bőrünkre, arcunkra.

Télen a csemegepaprikát is használhatjuk pakolás készítéséhez.

Ráncos bőrre javasolom a paradicsom húsából készült maszkot, pakolást.

Termékértékelés:Kiváló!

Egy evőkanál paradicsompépet, dolgozzunk össze egy tojássárgájával, kevés vajjal vagy tejszínnel.Ismételjük meg pár napon át át meglátjuk,hogy megérte, látványos eredményt érhetünk el.

A bőrünknek nagyon fontos eleme a  k é n , ezért a kénes gyógyvizek is alkalmasak borogatásokra.Gyulladásos bőr kezelésére kiválóan alkalmas.Ilyen például a parádi és a harkányi víz is.

U b o r k a l é: (Termékértékelése jó!)

Rendkívül hatásos pakolást készíthetünk  fele-fele arányban elkevert uborkaléből és tejszínből.A keveréket vattalapokkalm itassuk fel, és helyezzük a letisztított bőrünkre.Az is jó módszer, ha mosakodás után vékonyan bekenjük krémmel bőrünket, és utána tesszük rá az uborkaleves pakolást.

Valóságos kozmetikai csodaszer az uborkalé.Ezzel kezelt bőr a kezelés után bársonysima, opálos fényű lessz.Természetes hidratáló szer, bőrünket telíti és feszessé teszi.Nem szükséges mindennap uborkát vásárolni, elég 1 darab uborkát venni, tároljuk hűtőszekrényben, és mindig abból vágjunk le egy darabkát.Ebből tisztta kézzel nyomkodjuk ki a szükséges mennyiségű levet.Ha előbb lereszeljük gyorsabban kinyerjük a levet.Megszokott krémünkhöz is hozzákeverhetjük ezt a levet, így is felkenhetjük arcunkra, nyakunkra stb.

Még nincs vége!(Termékértékelés: ez is megfelel)

A  s p e n ó t   de  a k e l k á p o s z t a is ajánlható pakolás készítéséhez hiszen nagyon sok vitamint tartalmaznak. tejjel, tejszínnel, mézzel elkeverve a masszát úgyszintén alkalmazhatjuk pakolásként.

Nagyon ajánlom a  s á r g a r é p a p é p e t! (Termékértékelés:kiváló!)

Kiváló hatást gyakorol a bőrre, de csak kb. 5 percig hagyjuk fent a pakolást mert különben elszinezheti a bőrt.

Rózsaszirmok! Na ez is nagyon jó módszer!(termékértékelés,jó)

Helyezzünk szitára rózsaszirmokat, tegyük a forrásban lévő víz felé, és ezen át gőzölve az arcunkat látványosan szépül a bőrünk,mivel a felszálló illóolajok táplálják és hidratálják.

K a j sz i b a r a c k: (Termékértékelés:jó ez is)

Ha érik a kajszibarack,ne mulasszunk el egyetlen napot sem,hogy az érett barack húsával ne tisztítanánk le és frissítenénk fel bőrünket.

Ősrégi módszer de hatásos a z s í r p a k o l á s:(Termékértékelés:hatásos!)

Kitűnően pótolja a napozástól vagy a hideg széltől kiszáradt, kicserzett bőrünk zsírveszteségét.A letisztított bőrre kenjünk fel sertészsírt, és hagyjuk rajta 15-20 percig, utána meleg majd hideg vízzel mossuk le, és a szokásos krémünkkel kenjük be arcunkat.

Az a l u d t t e j nemcsak jó ízű, egészséges étel, de alkalmas a megviselt bőrünk felfrissítésére is.Termékértékelés: ez is jó.

Javaslat,hogy az aludtejet keverjük össze tojássárgájával és így kenjük fel.A tejes élesztőpakolás is ajánlott,Fél deci tejben keverjünk össze 1 deka élesztőt.

A t e j s z í n termékértékelése szintén jó.Igaz a tejszín nem olcsó, de hatásos házi szépítőszer.Táplálja, hidratálja, szépíti, frissíti  bőrünket.

Természetesen ezekkel a házilag készíthető pakálok palettája korántsem teljes.

Rengetek variációs lehetőségeket kipróbálhatunk,és a sok kisérlet után annál maradjunk amelyek legjobban használtak bőrünknek.Én a már jól bevált pakolásokból próbáltam néhányat közzé tenni.

Bízom benne elnyeri tettszésüket!

+Erősségek

Szépítik, hidratálják bőrünket!

-Hátrányok

Nem tudok rólla, káros hatás kizárva!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments