OTP bank - vélemény

Átlag: 3.5 (2 szavazat)

Kategória: Bank

Közzétéve 2020 december, 24 - 8:08

OTP bank vélemény

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több

Az OTP bank az ország legnagyobb és egyik legrégebben működő bankja. Közel 70 éve jelen van a banki piacon Közép-Kelet-Európa tizenkét országában. Azt lehet mondani, az ország pénzintézeteinek gerincét képezi, nyitott az innovációkra. Annak a valószínűsége, hogy egy ilyen szörnyeteg engedélye visszavonásra kerül, a nullához közelít. Hiszen az elmult években tapasztalható, hogy nem egy bank zárja be fiókjait. Természetesen ezért a betétekre és egyéb banki szolgáltatásokra vonatkozó kedvezőtlenebb feltételekkel kell fizetni. Nagyszámú személyzet, sok bankfiók, kirendeltség, terminál és OTP ATM az ország bármely városában. Csak az én környékemen valamivel kevesebb, mint egy tucat ATM és terminál található, míg más bankok egy-egy autómatával rendelkeznek. Szinte mindenki a terminálokon keresztül fizeti a szolgáltatásokat, bár én személyesen a telefonos aplikáció segítségével teszem ezt, kényelmesen, anélkül, hogy kitenném a lábam a lakásból. Az érintésmentes vásárlás pedig egyenesen elengedhetetlen feltétel napjainkban. 

Az OTP bank mindig a modern projektek élvonalában halad. És valószínűleg nem az ő hibája, hogy ezek a projektek nem mindegyike indul el. Ez sokmindentől függ, s a rajtuk kívül álló események is hatással vannak erre. Többféle bankkártya áll az ügyfél rendelkezésére, melyet igény és lehetőség szerint használhat, ezekkel kényelmesen és díjmentesen vásárolhat itthon és külföldön, készpénzt vehet fel ATM-ekből és a postán is. Továbbá kedvező hitelkártya-szolgáltatásaik is vannak, amellyel a hitelkeret erejéig költhet a kártyatulajdonos. OTP Bonus hitelkártyákkal a vásárlások után pénzvisszatérítést is lehet kapni.

Ha bármely bankról írt véleményt olvasunk, beleértve az OTP bankot is, javarészt a negatív vélemények érvényesülnek. Nem tudom, hogy olyan szerencsés vagyok-e, vagy nem vagyok tipikus ügyfél, de eddig nem találkoztam különösebb problémával. Nyomon kell követni a pénzt és befizetéseket, hogy az ember csökkentse az átverés sikerének esélyét. Ezek a szabályok egyszerűek és a legtöbb bank, köztük az OTP bank webhelyén is olvashatók. Érdemes a pénzt különböző „kosarakba” osztani, s ne használjon nagy egyenlegű kártyát az online fizetésekhez és a mindennapi fizetésekhez, jobb, ha külön kártyát szerez be a gyors elszámolásokhoz, és rendszeresen feltölti azt kisebb összegekre az online banki szolgáltatások rendezése céljából.

A személyes kiszolgálás kényelmes helyiségekben történik, a várakozás átlagos, csúcsidőben többen vannak, így érdemes előre időpontot kérni, ha valamely ügyintézés esedékes. Az e-mailen történő kommunikáció javarészt zökkenőmentesen halad, kedvesek, segítőkészek a munkatársak, telefonos visszahívást sem restek kezdeményezni.

Véleményem szerint az OTP Bank nem rosszabb az átlagnál, sőt! Sok bankfiókja van, a kifizetések akadálytalanul történnek, utalni, számlákat fizetni, vásárolni különösebb gond nélkül szoktam. 

+Erősségek

Kényelmes internet bank

Aktív részvétel az aktuális projektekben

Megbízhatóság

-Hátrányok

Kevésbé kedvező feltételek a betétekre és egyéb banki termékekre

Роман.Л

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

OTP bank fotók

2021.07.05

Jó konstrukciók, kevésbé jó kiszolgálás

Két bankkal vagyok jelen pillanatban kapcsolatban és abból az egyikről már olvashattatok. Az OTP Bank a másik, ahonnan hitelt vetünk fel, hogy megvehessük a családi házat, ahol...