Közzétéve 2023 november, 12 - 10:10

OSCAR WILDE – DORIAN GRAY ARCKÉPE

Felhasználási tapasztalat:: több mint 1 hét
Ár : 2500 Forint

OSCAR WILDE –

DORIAN GREY ARCKÉPE

 

Egy fantasztikusan hatalmas nagy könyv, egy fantasztikus írótól

 

Oscar ​Wilde klasszikus regényének hőse, a gazdag, gyönyörű és naiv fiatalember, Dorian Gray megszállottja annak a gondolatnak, hogy örökké fiatal és szép maradjon, s ezért még akár a lelkét is eladná. Miután az egyik barátja megfesti portréját, a fiú csak azt fájlalja, hogy az ő szépségét az élet és az idő hamar lerombolja majd, míg a képe örök marad, s azt kívánja, hogy bárcsak ez fordítva lenne. Vagyis a kép öregedne meg, lenne ősz haja, ráncai és a kép viselné az idő múlásával megjelenő gondokat, bajokat, tükrözné bűnös életét.

A fiatalember hamarosan cinikus barátja, Lord Henry Wotton befolyása alá kerül, aki ráébreszti az élet ízeire. Dorian átadja magát az önző és rafinált élvezeteknek, férfiakat és nőket taszít a bűn útjára, majd egyre mélyebbre süllyed, s a züllés minden nemét és formáját megtapasztalja. Olyannyira elege lesz a normális, tisztességes életből, hog y anaiv embereket behálózza és bűnbe, sőtz, valakit még öngyilkosságba is taszít. Az események egyre riasztóbb fordulatot vesznek, mivel nemsokára megtudja, hogy kívánsága teljesült. Legnagyobb csodálkozására ugyanis csak a róla készült kép öregszik. Arca és szeme őrzi az ártatlan ifjú szépségét, a festett arcmás viszont, amelyet gondosan elzárva tart háza egy titkos helyiségében, híven mutatja az idő és a bűn rombolását vonásain. Amikor először észre veszi, hogy az arcmás öregszik, sőt csúnyul, akkor elrejti régi gyermekszobájába, ahova csak ő rendelkezik kulccsal, még az inasok, komornák sem láthatják a képet.

Ekkor úgy érzi, itt az ideje megváltoztatnia az életét. Hogy teljesen tisztára mossa magát, bűnös múltjának tanúját, a szörnyűséges képet meg akarja semmisíteni… DE ez nem sikerül neki, hiszen visszakapja a pofont,  melyet ő okozott másoknak, visszakapja az általa okozott sebeket. Pedig okozott rendesen fájdalmat és sebeket, még a hozzá  közel állóknak is. Mindenben saját önös érdekeit kereste, az életet úgy élvezte,  hogy nem törődött másokkal, más emberek érzelmeivel, ez pedig megjelenik barátja, a festő iránti bánásmódjával is, de a nőket is semmibe veszi, kisemmizi, főleg érzelmileg gyalogol keresztül másokon.

Fantasztikus könyv, nagyon olvastatja magát és a szépirodalmi remekművek közé sorolandó.

 

Mindenkinek, aki szeretne egy jó és izgalmas regényt olvasni

a múlt században megjelenő eszményekkel, értékekkel együtt

Ajánlom figyelmébe

Oscar Wilde

Dorian Grrey arcképe

című művét!

 

Kellemes olvasást, kellemes kikapcsolódást kívánok

mindenkinek aki úgy dönt, hogy elolvassa ezt a remek könyvet!

+Erősségek

IZGALMAS

-Hátrányok

NINCS

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments