Aliexpress applikáció - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Weboldalak

Közzétéve 2021 február, 15 - 7:07

Óriás kínai piac egy applikációba rejtve

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több

Az Aliexpresszt a világ legnagyobb online kínai piacának lehetne nevezni. Gyakorlatilag csak azt nem találod meg rajta, amit nem akarsz meglelni. Óriási választék és persze, ami csábító lehet nagyon kedvező árak. Nyilván a legnagyobb hátulütője, hogy a megvásárolt termékre jó esetben két hónapot, de a mostani világhelyzet miatt inkább három hónapot kell várni.

Még anno egy kolleganőm mutatta meg nekem ezt a vásárlási formát, és azóta is töretlen felhasználója vagyok az alkalmazásnak. Használhatjuk a weboldalt is ugyanúgy, de praktikusabb, ha a telefonunkban megtalálható egy igazi shopping élveztet nyújtó applikáció. Nem volt bennem félelem azzal kapcsolatban, hogy esetleg visszaélnének a kártya adataimmal, vagy hasonló, de, csak azért mert olyan mutatta meg, aki már régóta használja.

Az alkalmazás felületét borzasztó egyszerű kezelni, azonban angoltudást igényel, mind a keresés, mind pedig a vásárlás lebonyolítása. Ami pozitívum, hogy be tudod állítani milyen pénznemben, mutassa neked az adott termék árát, így forintban láthatod, hogy mennyi kell fizetned.

A kategóriák érthetőek és jól le vannak bontva, de megmondom őszintén én általában adott dologra keresek rá. Ilyenkor a kiválasztott termék alatt is kínál különböző opciókat, és szépen el is lehet tévedni, az eredetileg keresett dologtól nagyon messzire is. Amikor már régebb óta használod az appot és több mindent kerestél már akkor a kezdőlapon összeválogat neked a kereséseid alapján olyan cuccokat, amik téged potenciálisan érdekelhetnek, ezzel is ösztönözve a vásárlásra.

Nagyon sok mindent rendeltünk már innen az aprócsattól kezdve, a ruhákon át a szerszámokig mindent. Én vagyok a fő felhasználó, mert az én angoltudásom a legnagyobb a családban, így a rendelések az én profilomról mennek. A vásárlások után pontokat kapsz, és bizonyos pontokért pedig különböző szinteket. Jelenleg már platina szintű vásárló vagyok, ami azt jelenti, hogy alapból rendelkezem 10 % kedvezménnyel. Ezt a szintet kb öt év alatt értem el.

Mennyi csomag tűnt el? Persze benne van a pakliban, hogy a rendelt és kifizetett cuccod nem érkezik meg hozzád, hiszen azért nem kis utat tesz meg Kínából, Magyarországra. Előfordult, hogy nem kaptunk meg rendelt dolgot, de ilyenkor sem szabad kétségbe esni. Meg tudod reklamálni az oldalon és az esetek 99,99%-ban visszautalják a kifizetett összeget. Amit nem régen vettem észre, hogy, amikor vásárolsz, akkor az adott árfolyam szerint fizetsz, és amikor visszautalnak, akkor az abban a pillanatban érvényes árfolyam szerint kapod vissza a pénzt. Nálam ez a legutóbb azt hiszem öt forintnyi különbség volt.

Angoltudást igényel a használat, ezt már említettem, de egyébként magyar oldalak foglalkoztak az Aliexpresszel, és vannak szépen követhető magyarul megírt segítségek. Szerintem megéri, mert nagyon sok termék van, ami itthon egyáltalán nem beszerezhető, így különleges cuccokhoz is hozzá tudsz jutni. Amit érdemes megnézni az az adott eladó értékelése. Nem igazán szoktam 4,5-ös átlagnál rosszabb eladótól rendelni, és nem is szokott nagyon gondom lenni a minőséggel, de azzal tisztában kell lenni, hogy kínai termékeket vásárolunk. Igazából, ha itthon bemész egy kínai boltba az ott megtalálható dolgok között is vannak jó minőségű áruk, és vannak a fillérekért kapható vacak dolgok. Az Aliexpresszen kellő odafigyeléssel a minőségi terméket tudod fillérekért beszerezni.

+Erősségek

óriás választék

olcsó

különleges darabok

-Hátrányok

hosszú szállítási idő

esély a rossz minőségre

littlecat01

Ajánlom

+3

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments