Opel Astra G - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Autók

Тип техники: - Другое -

Бренд: - Пожалуйста выберите -

Фирма: - Пожалуйста выберите -

Год выпуска: - Пожалуйста выберите -

Тип косметики: - Пожалуйста выберите -

Тип оборудования: - Пожалуйста выберите -

Тип устройства: - Пожалуйста выберите -

Közzétéve 2021 február, 22 - 15:15

Opel Astra G szedan gépkocsi – a legjobb autó!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több

Üdv a vélemények olvasóinak! A párommal úgy döntöttünk, hogy veszünk egy autót. Neki a következő követelményei voltak: 1,4 benzinmotor, kézi sebességváltó, kis méret és lehetőleg horganyzott karosszéria. Nem nagyon értünk a kocsikhoz, de néhány ismert márkából akartunk választani (ford focus, ford fiesta, hyundai gets). Az egyik viszonteladónál egy 2006-os Opel Astra volt. A színe kellemesen szürke volt, a karosszéria horganyzott, a belső tér ápolt, a téli gumik még nem ment trapára. Az autó gyors ellenőrzése kellemesen meglepett.

Kinyitották a motorháztetőt, és az volt a benyomásunk, hogy egyáltalán nem vezették az autót. A viszonteladó elővett egy szervizkönyvet, amelyből kiderült, hogy egy tulajdonosa volt az Opelnek, időben cserélt olajat, szűrőket, gyertyákat és egyéb fogyóeszközöket. Az egyetlen negatívum az elülső ajtó apró horpadása volt. Szóval megtetszett és megvettük. A tulaj egy komótos de pedáns öregember volt, így nem maradt kétségünk afelől, hogy jól választottunk.

Az autó ápolásáról folyamatosan informálódtunk. Kiderült, hogy ideje volt a fogyóeszközöket az autó futásteljesítménye miatt cserélni. Magunk nem mertük ezt megtenni, mivel még mindig nincs tapasztalatunk és a szükséges eszközünk. De hát mi okunk lenne rá, ha el lehet vinni egy szervizbe, ahol ezt megcsinálják helyettünk?A szakember meglepődött az autó jó állapotán, és jóváhagyta a választásunkat, elmondta azt is, hogy az Opelt nagyon kényelmes javítani és karbantartani, hogy az alkatrészek költségei elég jó árban beszerezhetők. A mester alacsony költségvetéssel minden fogyóeszközt kicserélt és megtisztította a fúvókákat. Ezt követően az autó engedelmesebb és gyorsabb lett.

Személy szerint nőként szeretem ezt az autót a komfortos belső tere, légkondicionálója, gyorsan reagáló fűtése miatt. Minden készülék, polc, kesztyűtartó nagyon kényelmes helyen van. Az ülése nagyszerű, a hátam nem zsibbad, sok hely van a lábaknak, a hátsó ülésen három embernek is van hely. A csomagtartót külön meg szeretném megjegyezni. Gyakran járunk kirándulni, és sok mindent viszünk magunkkal. Mindent bele tudunk gyömöszölni, amire szükségünk van – tűzifa, sátor, hálózsákok, edények, takarók stb.

Hozzá szeretném tenni a párom véleményét és következtetéseit az Opel Astra autóról a legigényesebb olvasók számára. Tehát, ez az autó német gyártmányú. Ez már maga egy megnyugtató tény, mivel a németek pontossága és igényessége közismert. A motorháztető alatt 1,4 literes benzinmotor, amelynek teljesítménye 90 lóerő. Ez elég ahhoz, hogy meghuzassuk az autópályán, és néhány zsák krumplit hozzunk haza, meg egy tele kocsi utast. Ugyanakkor az üzemanyag-fogyasztás gazdaságos: 6 liter az autópályán, 9 a városban. Úgy vélem, ez elég jó. A motor nem a szíjat hajtja, hanem a láncot, ami nagy plusz, mivel ez utóbbi ritkábban szakad és hosszabb az élettartama.

Bármilyen sebességgel haladva semmi nem zörög az utastérben, nem ropog és nem kopog, mint egy szekéren. Ennek az autómodellnek megkülönböztető jellemzője az engedelmes irányíthatóság (elektrohidraulikus szervokormány, kiváló minőségű felfüggesztés). Úgy tűnik, mintha az autó egy pillanat alatt megérti, mit akarsz tőle. Továbbámegemlíteném az egyenletességét (Sokkal puhábbnak érzem az utasülést, mint például egy Fordnál) és meglehetősen gyorsulását, ami fontos az előzésnél és a jelzőlámpánál való induláskor. Az első kerék meghajtása kiküszöböli a jégen, a havon és az esős napokonvalóelcsúszást. A sebességváltó sima és nagyon kényelmes.

Szeretném megjegyezni a széles látószöget és a távolba való hatóságot is a vezetőülésből. Az elektromos berendezések szintén magas szinten vannak. A vezető kijelzőjén minden meghibásodás bizonyos kódok formájában látható, mindenféle felirat, amely figyelmeztet az alacsony olajnyomásra, az akkumulátor lemerülésére és az ütemezett karbantartás szükségességére.

Összefoglalva szeretném megírni, hogy véleményem szerint a sors kedvezettneünk, hogy lehetővé tette épp az Opel Astra autó megvásárlását. Nagyon jó az ár-érték arány. Még egy alacsony jövedelemmel rendelkező ember is megengedheti magának egy ilyen autót.És ne feledjétek, hogy a javítással kapcsolatos súlyos problémák elkerülése és az utak biztonságának fenntartása érdekében időben kell cserélni a fogyóeszközöket és az abroncsokat. Mindenkinek köszönöm a figyelmet és sok sikert kívánok az úton!

+Erősségek

gazdaságos

stílusos kivitel

könnyen karbantartható

olcsó fogyóeszközök

-Hátrányok

nincs

Gabriella

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments