Közzétéve 2023 március, 06 - 8:08
Olcsó és legalább annyira jó, mint az eredeti
Ár : 2000 Forint
Valamikor 10 évvel ezelőtt kaptam ezt a receptet egy idősebb hölgytől, akinek volt egy “olcsó és egyszerű” recept gyűjteménye. Mivel magam is szeretem a könnyen és gyorsan elkészíthető süteményeket, rögvest ki is próbáltam. Ennek köszönhetően tudom most ezt a receptet megosztani itt, mivel többször is kipróbált receptről van szó, bátran ajánlom a kezdő háziasszonyoknak is.
HAMIS TIRAMISU
Tiramisu olcsóbb változatban, mivel az eredetihez kell a mascarpone és az nagyon drága. Azonban ez miatt nem kell lemondanunk a Tiramisu élvezetes ízéről, helyette ajánlok egy olcsóbbat és állíthatom, hogy ugyanolyan jó, mint az eredeti.
Hamis Tiramisu Hozzávalók: 2 nagy pohár tejföl (2×450 g),
6 evőkanál kristálycukor,
3 csomag vaníliás cukor,
1 kávéskanál rum aroma,
1 nagy csomag babapiskóta,
kakaópor,
tej
és capuccinó por
Egy pohár tejbe keverek annyi capuccinó port, mintha meginni szeretném. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen! A tejfölt a kristálycukorral, vaníliás cukorral, a rumaromával összekeverjük. Jénai edény aljára teszünk egy keveset ebből a kapott krémből, és a piskótákat elkezdjük belemártogatni a tányérba kiöntött capuccinóba, hogy felszívja azt, de éppen csak egy pillanatra, mert különben eláznak a piskóták. Tehát az alsó krém tetejére teszek egy sor ilyen módon megmártott babapiskótát, majd megint krémet teszek és pakolom a rétegeket piskóta és krém formájában, ameddig el nem fogynak. A legvégére mindenképpen krém kerüljön, ami fedje be a piskótákat! Ezután a tetejét meghintjük kakaóporral, vagy capuccinó port is szórhatunk rá vegyesen. Tegyük pár órára hűtőszekrénybe, ezalatt a kakaóport is beissza a krém és a babapiskóta is kellőképpen megpuhul. Az alsó réteg krémet szépen magába szívja majd a legalsó réteg babapiskóta.
Bár magam nem próbáltam cukrot helyettesítő szerrel elkészíteni ezt a süteményt, de a barátaim Stevea-val próbálták ki és nagyon kedvező véleménnyel voltak az újítással létrejött süteményről is. Egyébként ez cukorbetegeknek is hasznos tanács lehet, annál is inkább, hogy a Steveát mind az íz, mind az állaga miatt is ajánlatos az édességekbe cukor helyettesítése céljából használni.
Kisgyerekes anyukáknak, illetve olyan hölgyeknek ajánlom akik igen kevés szabadidővel rendelkeznek, hiszen ez az édesség valóban maximum fél óra alatt összedobható! 🙂
Jó étvágyat!
Nagyon kellemes lágy íz
Nincs
Bondár Dinda
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás