Közzétéve 2022 augusztus, 02 - 8:08

Olaszországban játszódó családi könyv

A Next21 Kiadó gondozásában jelent meg 2022-ben Hessky Eszter fordításában Jennifer Probst: Egy nyár Itáliában című könyve.

A New York Times, a Wall Street Journal és az USA TODAY bestseller-írója, aki imádja a tengerpartot, a sárga színt, más írók sikerének segítését.

A könyv a Ferrari család három generációs női vonalának életéről szól, ahogy utazgatnak a festői Olaszországon keresztül. Főszereplője a munkamániás, karriermániás Francesca hevesen független és sikeres az élet minden területén, egy kivétel a család. Küzd, hogy időt tudjon szakítani a tinédzser lányára Allegrára, hogy ne legyenek teljesen idegenek egymás számára. Akkor döbben rá mikor kiderül, hogy Allegra új barátokra talált és azokkal lóg, és letartóztatják kábítószer-birtoklás miatt. Ekkor Francesca engedett édesanyja kívánságának, hogy vegyenek egy epikus nyári vakációt és kutassák fel olaszországi családi gyökereiket. Soha nem gondolt arra, hogy egy életre szóló választás lesz ez számára, amely megváltoztatja az élete menetét.

Allegra szót fogad, mert boldoggá akarja tenni a nagymamát, de utálja az anyjával való kényszerű együttlét gondolata és megesküszik, hogy a nevetséges körút minden lépését megfogja küzdeni, amíg egy fiatalember a papság küszöbén nem kezdi megmutatni neki az elfogadás, a gyógyulás erejét és a szerelem szívszorító szövődményeit.

Sophia tudja, hogy a lányai bajban vannak. A változás lehetőségével teli nyár az, amire mindenkinek égetően szüksége van. Az ókori Róma romjai, Assisi kis templomai és Toszkána lankás dombjai között Sophia azt reméli, hogy megmutatja lányainak, hogy a családi kötelék a minden, és emlékezteti őket arra, hogy mindig támaszkodhatnak egymásra, mielőtt túlságosan késő lenne.

Az író megragadta Olaszország lényegét és ünnepli az anyák és lányok közötti köteléket. Az olasz nagymama konyhájához méltó ételekkel és a Travel Channel-t féltékennyé tevő leírásokkal mutatja be a Ferrari nők felejthetetlen utazásait. Bemutatja milyen egy bonyolult családi kapcsolat egy több generációs regényben Olaszország csodálatos hátterében, teljes dicsőségében.

Jennifer Probst tizenkét évesen írta első könyvét. Egy mappába kötötte, felolvasta az osztálytársainak és azóta sem hagyta abba az írást. Angol irodalomból szerzett mesterfokozatot és a gyönyörű Hudson-völgyben él New York állam felső részén. Családja aktívnak tartja, egyszeri örömtelinek és szomorúnak, szenvedélyei közzé tartozik a lóverseny, a Scrabble, a mentőkutyák, az olasz ételek és a bor.

Mindenképpen ajánlom a könyv olvasását, igazi élmény és elrepít Olaszországba

Buksika

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments