NICHOLAS SPARKS - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Egyéb könyvek

Közzétéve 2023 április, 20 - 15:15

NICHOLAS SPARKS

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 2500 Forint

Egyik kedvenc íróm, a romantikus hangvétlű, romantikus regény formát választó író Nicholas Charles Sparks. Oamahában látta meg a napvilágot, Nebraskában 1965. december 31.-én. Korán, még gyermekkorában tragédia érte, szeretett testvére, Danielle elvesztése miatt. Apja egyetemi tanulmányai alatt a család sokat költözött. Az egyetem után megpróbált munkába állni egy kiadónál, illetve jogi tanulmányokat folytatni, de egyik sem sikerült. A következő három évben különböző foglalkozásokat űzött: volt ingatlanközvetítő, pincér, telefonos értékesítő és saját vállalkozásba is kezdett. A fiatal, gyermek, Sparks még csak nyolcéves volt, de családjával, szüleivel és testvéreivel együtt lakott már , ,  és . Végül 1974-ben a  Fair Oaksban telepedtek le. Ez már véglehges helynek tűnt számukra, itt már végre megnyugodhattak. Nicholas itt kezdte el és fejezte be 1974-ben középiskolai tanulmányait a Bella Vista Gimnáziumban. Ezt követően a Notre Dame Egyetemen ösztöndíjasként tanult tovább. 1988-ban pénzügy szakon szerzett diplomát, de pénzügyi területen nem dolgozott. Családja és ő maga, tehát Nicholas Sparks is igazhívő keresztények voltak. Innen, a családjától erednek vallási témájú könyvei, melyeket teljes hittel írt meg. Szerelmi könyveiben gyakran keveredik a tragédia és a mindent elsöprő érzelmek hulláma, hiszen testvére korai halálát sosem heverte ki. testvére halálából erednek regényei tragikus vonásai.

Nicholas sparks regényeinek többsége bestseller listás könyv, mely mutatja milyen nagyszerű író is ő, milyen csodálatos történeteket mond el regényeiben amelyeknek témája többek között az Istenben való hit (mely vallásához, a család és általai is gyakorolt Római Katolikus valláshoz köthető), a szerelem, tragédia és sors. 2022-ig 23 regényét adták ki, ezek közül tizenegyből filmváltozat is készült: 19999-ben adták ki Üzenet a palackban, 2002-ben Séta a múltba, 20004-ben Szerelmünk lapjai című bestseller listás regényei születtek meg, melyet még sok hasonló hangvételű, tragikusan romantikus, romantikusan tragikus regén ykövetett.

Első művének sikere után New Bernbe költöztek. Ezt követően sorozatban írta a nemzetközi bestsellereket, és tizenkettő művéből film is készült. Nichola Sparks könyveinek filmjogait a  vette meg, azzal, hogy a filmet  fogja rendezni. A producer  lesz, aki korábban már három Sparks-regényt vitt filmre. Az utóbb dramatizált  című regényéből az  forgatott filmet a  számára,  szereplésével.

 

Egy nagyszerű író, egy remek ember, akinek könyveit csak ajánlani tudom!

Főleg romantikusabb, tragikusabb stílusban ír,

De regényei akkor is csodálatosak, történetei kiemelkedőek!

Kellemes olvasást, kellemes időtöltést

Kellemes kikapcsolódást kívánok olvasóinak!

+Erősségek

ROMANTIKUS STÍLUSBAN ÍRÓ NAGYSZERŰ ÍRÓ

-Hátrányok

NINCS

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments