Közzétéve 2022 január, 12 - 14:14

Nézd meg igazi humorbomba

Mentés másképp című film dráma és vígjáték egyben, 2021. augusztusában volt a premierje. Rendezője és forgatókönyvírója Rózsa Gábor. Zeneszerzője Erős Márton. Szereplők: Bánovits Vivianne, Sándor Péter, Trokán Péter, Lajos András, Dézsi Darinka, Tóth Krisztina, Virsinszki Zoltán.

A történet egy 29 éves befásult és kiégett irodistáról szól, aki kap egy érdekes megbízást egy kétségbeesett apától, miszerint a depressziós lányát segítsen megmenteni az ő különleges alternatív terápiás módszerével. A terápia lényege, hogy a kezelt beteg nem tudja, hogy kezelés alatt áll. Manipulálják az életét, úgy hogy a gyógyuláshoz szükséges élményeket és érzelmeket váltsák ki belőle.

Ez a film iskolapéldája annak, hogy egy tartalmas, mondanivalóval rendelkező és valóban humoros, nem túl erőltetett magyar vígjátékhoz nincs szükség százmilliókra, állami támogatásokra, színház i és sztárszínészekre. Elszántság, fantázia, reális elképzelés és tehetség bőven elég volt hozz, hogy lehozzanak egy olyan magyar filmet, amilyen minőségűt már hosszú évek óta nem láttunk.

Ezt a filmet mindenképpen látnod kell. Hogyan lehet valakit mindenféle humoros csellel kirángatni a depresszióból? Több-e az élet, mint kötelességek sokasága? Egyebek között erre keresi a választ ez a magyar film, a Mentés Másképp. Ez a film igazán megérdemelt volna méltó támogatást, ugyanis az utóbbi évek legjobb vígjátéka elsőfilmes rendező-forgatókönyvíróval, remek színészi alakításokkal, el nem lankadó tempóval, poénok sokaságával. Ráadásul emellett még el is gondolkodtat. Magasan veri az ócska klisés filmeket, mert sajnos abból is van néhány Magyarországon is. Ha jól akarsz szórakozni, ha nem csak üres, gyenge poénokra, hanem humorbombákra vágysz, ha emellett édes-bús történet, akkor a Mentés Másképp című filmet látnod kell.

Rózsa Gábor fiatal rendező és forgatókönyvíró. Szerinte ez egy vágyfilm. Először a forgatókönyvet készítette el, de mivel kiderült, hogy nincs filmrendezői végzettsége a legtöbb cégnél nem álltak vele szóba. Nem tehetett mást végül önerőből, saját pénzből és családi hátszéllel közel 5 millió forintból elkészült végül a film egy kis stábbal. Eredeti szakmája marketinges ezért is nézheti a filmkészítést inkább iparágnak, mint művészi folyamatnak. Próbálkozott a Színművészetivel, de már a felvételinél érezte, hogy számára ez túlságosan művészies világ. Ő saját magát nem tekinti művészi tehetségnek, egyszerűen csak egy jó filmet akart forgatni, amit azt gondolom sikerült is neki. Mindenkinek ajánlom nézze meg.

Buksika

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments