Szörny Rt - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Rajzfilmek

Közzétéve 2022 január, 14 - 0:00

Nekem a kislányomnak ez most a kedvenc meséje

Akinek van kisgyermeke vagy unokája az már tapasztalta ha a kis gyereknek valami mese annyira tetszik, hogy szinte az megy egész nap a tévében és nem tudja megunni a nézését.

Nálunk most épp egy ilyen korszaka van a lányaimnak. Az egyik kislányom most a Szörny rt-t nézi és lassan már Ő mondja a szöveget is.

Ha nem ismernétek ezt a mesét.

Itt a történet Iszony City-ben játszódik ahol a szörnyek élnek, akik abból nyerik a energiát ami a városukhoz kell, hogy vannak szörnyek akik a Szörny Rt-ben dolgoznak és azoknak a munkájuk az, hogy esténként bemennek az ajtón egy-egy kis gyerekhez mikor alszik és megijesztik őket. Ebből a kapott energiát használják fel a villágításhoz, a kocsikhoz és mindenhez e nélkül nem működne semmi sem náluk.

A szörnyek közül az első számú ijesztő az Sulley aki egy kék színű medvéhez hasonló óriás akinek van egy társa aki zöld és egy szemű szörnyecske akit Mike Wazowski-nak hívnak.

Persze mint minden történetben itt is van a főhősnek riválisa akik egymást próbálják legyőzni és lekörözni az ijesztegettés terén. Itt a fő rivális az Randall aki egy kaméleonra hasonlít aki képes mindenek felvenni a színét és így eltudd bújni könnyedén bárhol.

A szörny Rt-ben olyan dolgok zajlanak amit sajnos senki sem tud csak miután kiderülnek a túrpisságok.

Egyszer Randall előhozatt egy ajtót amiből egy kislány átkerül a szörny világba és megismerkedik a két főhősünkell Sulley és Mike Wazowskival. Elősször nagyon megijednek a kislánytól hisz azt tanulták, hogy a gyerekek és az onnan átkerülő dolgok azok nagyon veszélyesek és halálosak, de ez nem igaz. Hisz a két főhősünk rájön ahogy a gyermek velük van, hogy nem is veszélyes. Céljuk az, hogy a kislányt vissza jutassák a saját világába. A kislánynak a Boo nevet adta Sulley.

Közben a két főhősünk rájön a turpisságra amit a Szörny Rt vezetője aki egy pókszerű szörny, Mr. Waternoose és a kaméleon eszel ki, hogy több energiát tudjanak szerezni a gyerekektől , építetek egy olyan szerkezetet ami elszívja a gyerekek félelmét, sikolyát. A vezető ahogy felfedezi, hogy Sulley és Mike rájöttek erre száműzik őket, de ez nem tart sokáig mert hamar visszajutnak a főhőseink és megmentik Boot a gonosz szörnyektől.

A legnagyobb csattanója az a mesének mikor menekülnek a szörnyek a kislánnyal felfedezik, hogy a nevetésnek nagyobb tízszeres ereje van mint a gyerekek sikolyának. És amikor a gonoszok lebuknak utána , már a gyerekek nevettetése lesz a fő cél a szörnyeknél nem az, hogy megijesztik a gyerekeket.

Én úgy vettem észre nekem a kislányomnak legjobban a kék mackós szörny tetszik és Ő is úgy hívja ahogy a történetben a kislány Boo, hogy Cica.

Kobold

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments