Közzétéve 2023 január, 24 - 14:14

Nagyszerű olvasmány arról, hogy miként lásd meg a szeretetet a világunkban – és egyéb kedvességek

Felhasználási tapasztalat:: párszor
Ár : 2490 Forint

Esther és Jerry Hicks: Sara és az ezerszavú beszélő bagoly

Abraham meséinek újabb fejezete a vonzás törvényéről –  III.kötet

 Az írópáros évtizedek óta utazik- évente több mint 60 városba- előadásokat tartani, melyek mintegy csoportos foglalkozásként interaktív módon történnek meg. Ezeken az előadásokon bármilyen kérdést feltehetnek a résztvevők, és abból a több ezernyi kérdésből születtek meg a Sara-könyvek. Most a III. kötetet ismertetem, mert bár kezdhetném az elsővel, mégis ez a kötet önmagában is sokat mond, egy új meglátással vezeti át az olvasót mesés nyelvezettel abba a spirituális világba, ahol a szeretet él.

San Francisco-ban, egy általános iskolában egy pedagógus olvasmányként adta fel e könyvet. Magam tapasztalata szerint gyermekeim is rendkívül élvezetesnek találták e meseszerű írást, pedig még csak tíz évesek voltak amikor felolvastam nekik a könyvet. A regény lapozása közben számos kérdés hangzott el gyermekeim szájából is. Sokszor zavarba ejtő, elgondolkodtató kérdések voltak, – melyekre felnőttként is nehéz olykor választ adni. Salamon, Sara éteri barátja azt tanítja, hogy a jóllétnél kevesebbel beérni természetellenes és így ez a könyv arról szól, hogy miként tudsz visszatérni eredendően boldog énedhez, bármi történjék is. Az életben hirtelen bekövetkező „feleszmélések”, az élet valósága, mely olykor riasztó egy gyermek számára nagyszerűen feloldódik e könyvben, Salamon, a varázserejű tudós bagoly meseszerűen oszlatja el a gyermekek kétkedő félelmeit, mert új látásmódjával új utat mutat. „Tudnod kell, hogy a hatalmad teljes egészében azon múlik, hogy képes legyél szüntelen jó érzéssel szemlélni a dolgokat és amikor erre képes vagy, akkor már gyakorlatilag bármit elérhetsz amire vágysz.” Tudom, nehéz e szavak mögött meglátni a valót, főleg a mai világunkban – azonban ha tudjuk azzal az önfeledt örömmel meglátni a dolgok jó oldalát, mint a gyerekek – akkor közelebb kerülünk önmagunkhoz és a Forráshoz is. Arra buzdít az írópáros, hogy ezt sosem késő elkezdeni, gyakoroljuk a gondolataink átváltoztatását olyan dolgokra, amelyek már jó érzéssel töltenek el bennünket, így felfedezhetjük az élet titkát. Oszd meg másokkal is az örömeidet, a jól-létedet.

A könyv nagyszerűsége abban rejlik, hogy a fiatal felnőttek számára is felkínálja az új látásmód lehetőségét. Ha kedvet kapnának az ajánló kapcsán a többi részhez, – melyek szintén önmagukban véve, külön történetekként is megállják a helyüket, – örömmel ajánlanám az első kötetet, Salamon beavató meséit, – és a második könyvet, Sara és Seth beavató meséit is.

+Erősségek

Magával ragadó

-Hátrányok

Nincs

Bondár Dinda

Ajánlom

+3

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments