Közzétéve 2021 december, 02 - 21:21

Nagyon praktikus a fémsínes csuklórögzítő

Csuklórögzítő fémsínes tenyértámasszal

A rugalmas csuklórögzítő tenyértámasszal viselése ínhüvely gyulladás, rándulás, megerőltetés esetén ajánlott.

A kézfej és a csukló területén az inakat körülvevő, és azok védelmére szolgáló, alagútszerű képződmény az ínhüvely. A benne lévő folyadékszerű kenőanyag biztosítja az inak súrlódásmentes mozgását. Gyulladása esetén megduzzad, és fájdalmas panaszokat okoz, amelyek miatt a kéz és az ujjak mozgatása kellemetlenné válik. Pihentetés és megfelelő kezelés hiányában a gyulladás krónikussá válhat, extrém esetben akár műtét is szükséges lehet a gyógyuláshoz. Az ínhüvelygyulladást egyszerű fizikális vizsgálattal meg tudja állapítani a szakorvos. Amennyiben a beteg minden panaszt észlel, a fájdalmas kezet vizsgálva tapintással is megállapítható a gyulladás súlyossága. Krónikus ínhüvelygyulladás esetén felmerülhet egyéb gyulladás jelenléte a szervezetben. Ilyenkor laborvizsgálat és röntgenfelvétel készítése is szükségessé válhat. Az ínhüvelygyulladás a legtöbb eseten túlerőltetés miatt alakul ki. Monoton mozgások hosszú távú végzése okozhat ilyen túlerőltetést, például: gépírás, zongorázás, ablakpucolás, stb. Jellegzetes betegség, amely sajnos nehezen múlik el és visszatérő panasszá is válhat. Ritkábban előfordul, hogy fertőzéses ínhüvelygyulladás alakul ki. Ezt valamilyen szúrás, vágás, vagy akár egy súlyosabb körömágygyulladás is kiválthatja. Ebben az esetben a fájdalmas tünetekhez láz is párosul és azonnali orvosi segítség szükséges. Az ínhüvelygyulladást jellegzetes fájdalom kíséri az érintett területen. Az ujjak és a kéz mozgatása nehézzé válik, a mindennapi tevékenységek elvégzése akadályba ütközik a fájdalom miatt. Az ínhüvely környékén duzzanat jön létre, amely meleg tapintású és nyomásérzékeny. Az ujjak mozgatására hóropogás-szerű hang tapasztalható. Fertőzéses gyulladás esetén a tüneteket magas láz is kísérheti.

Ínhüvelygyulladás esetén az elsődleges terápia a kéz nyugalomba helyezése és száraz jegelése. A kezelés kiegészíthető nem-szteroid gyulladáscsökkentő krémek használatával is. Az akut gyulladás esetén a kézrögzítő sín alkalmazása is felmerülhet. Makacs, nem szűnő panaszok esetén krónikus gyulladásról lehet szó, amelynek gyógyításához fizikoterápiás kezelés szükséges. Extrém esetben hegesedés is kialakulhat, ilyenkor a műtéti beavatkozás jelenthet megoldást. Fertőzéses gyulladás esetén mielőbbi sebészeti beavatkozás szükséges a kéz és az ujjak funkciójának megtartása érdekében.

A csuklórögzítő korlátozza a csukló szabad mozgását, ami elő segíti a gyorsabb gyógyulást.

A tenyér felőli oldalon a csuklóig fém sínt, a kézfejen műanyag merevítőt helyeztek el. A tenyér résznél elhelyezett merevítőt a beteg állapotának megfelelően kell behajlítani. A záródás lépőzárral történik. A csukló magasságában plüssgumi-pánt került elhelyezésre, mely fokozza a stabil rögzítést. Anyaga neoprén.

Buksika

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments