Mustár - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 július, 11 - 20:20

Mustár sokoldalú!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 700 Forint
Vonalkód: 8871

Hosszú ideje tudományosan bizonytott tény,hogy a mustár felhígítja a nyákot,és megkönnyíti a légzést a megfázás és az infulenza idején.Mára azonban az is kiderült,hogy ez a fűszer jóval sokoldalúbb.A brokkolival,a fejes káposztával és a keresztesvirágúak családjába tartozó többi zöldséggel közeli rokonságban álló mustár különféle vegyületeket tartalmaz,amelyek lenyűgöző gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek.

Vajon mire jó a mustár fogyasztása?

Felsorolásom nem teljes.Néhány gyógyhatás amit saját magamon már tapasztaltam.

Kiváló fejfájás esetén,hátfájásra,lábgombásodásra,szinte hihetetlen,de igaz, megfázás és infulenzás megbetegedés gyógyítására.

Amikor az orrunk annyira eldugult,hogy alig kapunk levegőt,fogyasszunk el egy kevés mustárt,felhígítja a nyákot,megkönnytve annak távozását.Hagyományosan orrdugulás elleni gyógymódnak számít a mellkasra alkalmazott mustáros tapasz is.

Elkészítéséhez zúzzunk össze néhány evőkanálnyi mustármagotm és egy pohár liszt hozzáadásával megfelelő mennyiségű vízzel keverjük össze.A kezelésnek köszönhetően nemcsak az eldugult orrjáratok válnak szabaddá, hanem a mellkas vérkeringése is javul, ami még inkább megkönnyíti a légzést.A mustáros krém felhelyezése előtt kenjünk vastag petróéeumzselé réteget a bőrünkre,hogy megvédjük az esetleges irritációtól, és ne hagyjuk fenn a borogatást 15 percnél hosszabb ideig.Alaposan mossunk kezet,mielőtt a szemünkhöz, az orrunkhoz vagy a szánkhoz érnénk.

Az eldugult légutakat úgy is kitiszíthatjuk, hogy kevés őrölt mustármagot adunk a fürdővízhez.

Tetőtől talpig!

A fentiek csak a kezdetet jelentik-a mustár a következő bajok ellen is nagyszerűen használható.

A Raynaud-szindróma tünetei.A mustár a bőrön enyhe irritációt okoz, ami serkenti a helyi vérellátást, és meleg,kissé bizsergő érzést vált ki- tökéletes szer az ujjak időszakos elfehéredésével és fájdalmával járó keringési zavar esetén.Keverjünk össze 10 dkg frissen őrült mustármagot forró, de nem forrásban lévő vízzel,hogy sűrű krémet kapjunk.Kanállal tegyük akkora gézdarabra, amely elég nagy ahhoz,hogy az érintett ujjak köré lehessen csavarni.Helyezzük fel a kötést, de 1 perc múlva vagyük is le.Amennyiben a bőr kipirul,dörzsöljük be egy kevés olivaolajjal.Ha vazelint kenünk a kézfejünkre a tapasz elhelyezése előtt,megakadályozhatjuk,hogy a mustár égesse a bőrünket.

Én ezt a gyógyító módszert kipróbáltam,nagyon hatásos, ajánlom azoknak aki ilyen problémával szembesülnek!

Ha étvágytalansággal küszködünk,azzal,hogy mustárt adunk az ételhez,serkentjük a nyál és az emésztőnedvek kiválasztását.így természetes módon fokozhatjuk az étvágyunkat,akkor is ha nem érezzük jól magunkat,és nem tudunk jóízűen enni.

Ha lábgombásodással küszködünk, egy kis mustárpor hozzáadásával készített lábvízzel elpusztíthatjuk a lábat megfertőző gombákat.

A mustárt a bőrvörösítő gyógynövények közé sorolják,ami annyit jelent,hogy a bőrre alkalmazva enyhülést nyújtó vérbőséget vált ki.Ezért alkalmazható hátfájás és ízületi fájdalom kezelésére is.

A borshoz és a csípős paprikához hasonlóan  a mustár is kiüríti az idegsejtekből a P-anyagot,azt a vegyületet,amely a fájdalomjeleket továbbítja az agyba.

Fejfájás és láz esetén a kevés mustárporral kevert forró lábfürdő serkenti a lábfej vérkeringését.Ennek köszönhetően többféle problémára nyújthat enyhülést.Segít levinni a lázat,csillapítja a fejfájást,azáltal,hogy csökkenti a vérerekre nehezedő nyomást a fejben.

Különböző fajta mustárok léteznek,köztük fekete,barna és fehér-ez utóbbi nem olyan erős,mint a többi.Ha szájon át alkalmazunk mustármagot,legyünk óvatosak:nagyobb mennyiségben ugyanis hashajtó hatást fejthet ki.A mustárport hánytatásra is használják,ezért 1 teáskanálnyinál többet nem ajánlott bevenni belőle.

Remélem,hogy véleményemmel segíthettem mindazoknak, akik  betegségeikre, a természetes gyógymódokat alkalmazzák.

+Erősségek

Hatásos házi fűszer!

-Hátrányok

Csak kis mennyiségben alkalmazható, óvatosan!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments