Közzétéve 2023 november, 12 - 10:10

MÜLLER PÉTER – VALLOMÁS A SZERELEMRŐL

Felhasználási tapasztalat:: több mint 1 hónap
Ár : 4750 Forint

MÜLLER PÉTER

 

VALLOMÁS A SZERELEMRŐL

MI IS AZ A SZERELEM TULAJDONKÉPPEN?

 

Erre a kérdésre próbál a könyv sorain keresztül Müller Péter megoldást, a titkok felfedését nyújtani, az olvasót közelebb hozni a rejtély megfejtéséhez, de bevallja saját maga is, hogy igaz, hogy ő hatvanöt éven keresztül szerelmes, a valóságot, a titkok nyitját csak boncolgatni tudja, az igazi, a kérdést száz százalékban megválaszoló választ ő maga sem tudja.

“Szerelmes vagyok. Hatvankét éve. Ez a történelmi korokon áthúzódó személyes élményem szülte ezt a könyvet. Nem a tartós párkapcsolatról, hanem a szerelemről írtam. Az öröklángról, amelyről tudom, hogy nem lesz parázs soha. Láng marad mindig. Azt is tudom már, hogy öregkorunkban lobog a legszebben és legizzóbban. A búcsú gyönyörűbb, mint a találkozás. Életem összegzése ez a mű.” Írja az író saját megáról és remekművéről.


A szerelem titkait keresi ez a könyv. Ez a szó, vagyis a szerelem szó, csak a magyarban létezik.  Nemrég kiderült, hogy ez volt őseink alapszava, amelyre egy ma is érvényes, hatalmas gondolatrendszer épül. Mit jelent a szerelem szó? Miben különbözteti meg az egyszerű, minden nép nyelvében előforduló szeretet szótól? Ennek a rejtélynek a kulcsát keresi, és próbálja remekművében, ebben az érdekes és lebilincselő könyvnek az oldalain megfogalmazni Müller Péter nagyszerű író. Őszinte bevallása alapján ő hatvanöt év után is szerelmes feleségébe. Próbál rájönni a titok nyitjára, és próbálja vezetni ezen az úton a kedves olvasót is. Saját bevallása szerint viszont ő maga sem tudja a titkot, hogy hogyan képes, hogyan lehetséges, hogy ilyen hosszú időn keresztül is szerelmes, ráadásul ugyanabba a nőbe, a kedves, finom és ízlésesen jó modorú feleségébe. Müller Péter azt is próbálja boncolgatni, annak a titoknak is igyekszik utána járni, hogy mi a különbség a szeretet és a szerelem között. Arra is próbál rájönni, hogy miért csak a magyar nyelvben fordul elő, jelenik meg ősidők óta a szerelem szó, és hogy a többi nép nyelvében miért csak a szeretet szó létezik. Hajlik arra is a kedves író, hogy a szeretet az egy kisebb, kevesebbet jelentő szó, mint a szerelem, és ahhoz hogy egy igazi férfi szerelmes tudjon lenni, nem birtokolnia, hanem éppen ellenkezőleg, csillogtatnia, felemelnie kell a nőt.

 

Mindenkinek, akit érdekel, hogy miről szól a valódi szerelem

aki próbál rájönni a titkok nyitjára

 

ajánlom Müller Péter: Vallomás a szerelemről

című hatalmas alkotását.

 

Kellemes olvasást, kellemes kikapcsolódást és kutatást

Kívánok mindenkinek, aki úgy dönt, hogy

elolvassa ezt a remekművet a szerelemről.

+Erősségek

TITOKZATOS, IZGALMAS

-Hátrányok

NINCS

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments