Huawei P30 pro - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Mobiltelefon

Közzétéve 2021 május, 18 - 17:17

Minden igényt kielégítő okostelefon


Ár : 215000 Forint

Nagyon szerettem volna egy viszonylag professzionális telefont, amivel tudok fotózni, videózni, nagy a belső memóriája és hű társam lehet a mindennapokban. Végül a Huawei p30 pro telefont választottam és nem bántam meg. Régebben volt már ettől a márkától telefonom, de csak a lite verzió.

Nem vagyok egy technikai guru így ez a vélemény egy átlagos felhasználó írása lesz és csak egy két technikai jellemzőt emelek majd be. Az elsődleges szempont számomra a kamera volt. Szükséges volt egy készülékre, mind nappal mind este szép képeket csinál és persze a youtube videóimat is ezzel terveztem leforgatni. Nagyon sok tesztet megnéztem mielőtt elhatároztam magam és azt kell mondanom, hogy pontosan azt kaptam, amire szükségem van.

Nagyon szép képeket tudok vele csinálni és a külön kedvencem a portré funkció, amikor az arcot tű élesen látod, míg a hátteret kellemesen elhomályosítja. Ennek segítségével készültek nagyon szép szinte profinak tűnő képek a gyerekekről. A videózás is nagyon könnyen megy és teljesen jó a képminőség is tökéletes a youtubera is. A hátlapi kamera 40 megapixel felbontású és négy lencséből plusz egy vakuból áll össze, az előlapi kamera pedig 32 megapixeles így már a tökéletes szelfik elkészítésével sem akad problémám.

A ROM 6 gigabyte, aminek köszönhetően elég gyors a készülék még akkor is ha tíz- tizenöt alkalmazás van egyszerre nyitva. A belső memóriája 128 gigabyte, ami bővíthető viszont csak a saját huawei sd kártyájával, de igazából eddig nem éreztem ennek szükségességét. Jelenleg több, mint kétezer kép van a telefonomban és közel száz videó felvétel, de nem érzem, hogy lassult volna bármennyit is a készülék. Időnként azért érdemes lementeni az adatokat már csak a biztonság kedvéért is.

Az egyik kedvenc funkcióm az infra, így le tudtam tölteni távirányító alkalmazást, ami két gyerek mellett nagyon praktikus, mert szinte sosem találjuk a tv kapcsolót a telefon meg azért javarészt valamelyik polcon pihen. Furcsaságként hathat, hogy nincsen rajta jack dugó, illetve a töltőkábele már USB-TypeC-s, sőt az NFCnek köszönhetően elérhető a gyorstöltés is, így a megfelelő töltével csak leteszem rá az asztalra és már töltődik is. Van benne arcfelismerő és ujjlenyomat olvasó is, így akár egy nagy mosollyal is fel tudod oldani a képernyőt.

Tényleg rengeteg hasznos dolog van ebben a készülékben és a színe is csodálatos, bár ezt azért a legtöbben az első öt percben eltakarjuk egy tokkal. 4200 mAH aksija van, ami nekem kb két napot bír ki úgy, hogy kb mindent a telefonomon keresztül intézek a bevásárlástól kezdve, a fotózáson át a youtube videó forgatásig mindent. Nem egy olcsó készülékről beszélünk, viszont szerintem maximálisan megéri az árát és ha valaki olyan telefont keres, ami minden apró igényét kielégíti az mindenképpen vegye számításba a Huawei P30 pro telefonját is.

+Erősségek

jó minőségű kép és videókészítés

gyors működés

nagy belső memória

gyorstöltés funkció

Пользователь сайта

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments