Kerti székfű - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 december, 15 - 16:16

Migrénes vagy? Igyál kerti székfűvet!

A Földközi-tenger keleti medencéjéből származik, de mérsékelt övben az egész világon elterjedt. Mezőkön, útszéleken, parlagokon fordul elő. Sokfelé termesztik pl. Argentínában, Bulgáriában, Egyiptomban és hazánkban is. Melegigényes növény, a levelei szórt állásúak, kopaszok, sallangok keskeny fonalak. Virágzatát használjuk illóolajként, teaként. Virágait akkor gyűjtik, amikor fehér nyeles virágszirmai vízszintesen állnak. Frissen és szárítva is használható. Őszirózsafélék családjába tartozik. Nevezik szikfűnek, bubulykának, pipitérnek is.

Ha ideges és feszült vagy nem kell azonnal nyugtató után nyúlni, mert arra rászoksz és sok a negatív hatása. A gyógynövények sokkal kellemesebbek és tartósabb hatást adnak. Ráadásul természetes és vegyszermentes is!

A kerti székfű igazi nyugtató az idegrendszerünkre, már az ókori görögök is használták. De gyulladáscsökkentő hatását is felismerték és az orvoslásban használták.

Nos ne csak akkor idd ha fáj a fejed, ideges vagy hanem ha tudod magadról ilyen típusú ember vagy akkor időszakonként néhány héten át érdemes fogyasztani, hogy nagy hatékonysággal képes legyél megelőzni a fejfájást, hogy a migrén rád törjön. Ha napi 3 csészével fogyasztasz belőle, azzal enyhítheted az idegi eredetű fájdalmakat. Tudtad, hogy sokkal hatékonyabb, mint pl. az aszpirin? A székfű a szervezetünkben keletkező aminokat és hisztaminokat legyűri, rendszeres alkalmazás esetén megakadályozza keletkezésüket is. Ezek okozzák ugyanis a gyulladást, emiatt van fejfájásunk, migrénes rohamunk többek között.

Amúgy egy természetes gyulladásgátló gyógynövény. Természetes úton csökkenti a gyulladást, gyógyítja a bőr vörösségét, de az esetleges jövőbeli előfordulását is megakadályozza. Más bőrbetegségek, mint a sömör, foltok vagy hegek, karcolások mind-mind gyógyíthatóak a kerti székfűvel. Nagyon gazdag antioxidánsokban, rendszeres használata mérsékli, megvédi testünket az ártalmas szabad gyököktől, amik a bőrünket támadják meg. Gyulladásgátló szerepe miatt megújítja a bőrünket, újra egészségesnek és fiatalnak tűnhetünk.

Használhatjuk akkor is ha hullik a hajunk. Drasztikusan lecsökkenti a hajhullást, meggátolja a kopaszodást. Fejbőrre közvetlenül használva nem ajánlatos! A kerti székfű összetevői nagyon hasznosak ízületi gyulladásra is vagy akár lázcsillapításra. Enyhíti a menstruációs görcsöket. A növény visszaszorítja a prostaglandin nevű hormon termelődését, ami a fájdalomért és az irritációért felelős, ami a menstruációval jár.

Vigyázz szemre óvatosan használd, mert kötőhártya gyulladást is okozhat.

+Erősségek

Gyulladáscsökkentő

-Hátrányok

Szemre használva kötőhártyagyulladást okozhat

Buksika

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments