MICIMACKÓ ÉS A ZELEFÁNT - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Rajzfilmek

Közzétéve 2023 január, 11 - 6:06

MICIMACKÓ ÉS A ZELEFÁNT

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 2000 Forint

Micimackó és a Zelefánt

A Micimackó és a zelefánt 2005.-ben bemutatott animációs, kedves, megkapó és tanulságos történet.

Egyik kedvenc mesefilmem a régen látott (még valamikor gyerek, illetve fiatal kamasz koromban) Micimackó. Micimackó meséi közül is egyik általam legkedveletebb a

Micimackó és a Zelefánt!!!

Úgy bizony, mert bizony a pagony erdő mélyén laknak, élnek ám szörnyek is, amelyek a Zelefánt névre hallgatnak. 😀 Ha ugyan… hallgatnak

A Százholdas Pagony békéjét súlyos lábak dobogása zavarja meg. Valami félelmetes közeledik! Ami pedig félelmetes, az talán a Zelefánt. (Mert a Zelefánt bizony nagyon félelmetes lény 😀 )

A Zelefántot ugyan még senki sem látta, de már mindenki róla beszél. Régi barátaink, Micimackó, Malacka, Nyuszi, Tigris, Füles és a többiek a szörnyű eseményre készülnek: amikor szembe kell majd nézniük azzal,

amiről mindenki tud valami fontosat, csak azt nem tudja senki, hogy mi lehet az. (Biztos a Zelefánt) A Százholdas Pagony lakói elindulnak, hogy elfogják a rettegett lényt.

El is fogják, erre kiderül, hogy bár hozzájuk képest megtermett ez a Zelefánt, de tulajdonképpen azért csörtét, és azért trappol olyan hangossan, mert nem találja a mamáját.

Bizony erre a százholdas pagony régi lakói, Micimackó, Malacka, Nyuszi és Tigris mind mind a Zelefánt mama keresésére indul.

Természetesen mint mindig különböző lelkesedéssel. Nyuszi némi aggodalommal, Malacka rettegve,

Micimackó tűnődve

és Tigris, a mi kis kedves Tigrincsünk pedig mindenkinél nagyobb lelkesedéssel.

Egy igazi kis kedves történetről van szó tehát, és mivel Zelefánt mama is meglesz a végére, így happy enddel is záródik a történet.

És már Malacka, sem fél a Zelefánttól, sőt, egész jól össze is barátkoznak.

A kedves kis mese szereplői pedig a következők:

Micimackó (a kis kövér maci) és Tigris (az energiától kicsattanó, lendületes, farkán ugráló szereplő) eredeti hangja Jim Cummings, nagyszerű színész magyar hangja padig Mikó istván volt, aki hazánk nagyjai közé tartozik.

Zsebibaba eredeti hangja Nikita Hopkins magyar hangja Czető Ádám Zsebibaba Az aranyos kis, gyermek kenguru a Százholdas Pagonyban, Ormi játszótársa, Kanga fia.

Ormi eredeti hangja Kyle Stanger magyar hangja pedig: Bor Anna Luca A kis, gyermek elefánt, Zsebibaba játszótársa, Zelefánt néni fia.

Malacka eredeti hangja,  John Fiedler magyar hangja pedig Földessy Margit, amikor énekel, akkor Náray Erika hangján teszi.  A bajkeverő malac, malacka, a frászt kapó, mindentől megijedő malacka a Százholdas Pagonyban.

Nyuszi eredeti hangja Ken Sansom megyar hangja pedig Szacsvay László A beképzelt nyúl (inkább csak aggodalmaskodó, mindent mindenkinél jobban tudó) a Százholdas Pagonyban, aki Zelefánt vadászatot alapított.

Füles eredeti hangja Peter Cullen és magyar hangja Kárpáti Tibor Az öreg szürke plüss játék szamár a Százholdas Pagonyban, aki egy kicsit mindig maga alatt van, egy kicsit mindig mindennel elégedettlen.

Kanga eredeti hangja Kath Soucie és magyar hangja Györgyi Anna. Amikor énekel, Lajtai Kati hangját hallhatjuk. A gyönyörű kenguru mama a Százholdas Pagonyban, Zsebibaba mamája.

És végül maga a megtestesült, az igazi a hamisíthatatlan Zelefánt mama, akinek eredeti hangja Brenda Blethyn magyar hangja pedig Zsurzs Kati A nagy plüss elefánt anyuka, Ormi mamája.

+Erősségek

KEDVES MEGKAPÓ TÖRTÉNET, RÉGI BARÁTAINKKAL

-Hátrányok

NINCS

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments