Közzétéve 2023 március, 25 - 13:13
MÉZES KEKSZRÚD
Ár : 3000 Forint
MÉZES KEKSZRÚD
Ma nagyon, de nagyon édesszájú vagyok. Megettem egy 3 Bitet, de úgy érzem nem volt elég, így készíteni fogok valamilyen süteményt is. Egyik kedvenc süteményem a mézes kekszrúd, melyet egy kezdő háziasszony, vagy kezdő szakácsné is el tud készíteni. Ez egy teljesen alap sütemény, amelyet, akár ha férfi is vagy, vagy kezdő háziasszony, láss hozzá, menni fog, meg tudod csinálni!
Hozzávalók:
– huszonöt dekagramm margarin
– hat darab tojás
– hat evőkanál kakaópor
– másfél deciliter tej
– négy csomag vaníliás cukor
– méz
– egy kilogramm
– négy evőkanál
– négy centiliter , vagy rum aroma
– (nem félre érteni, ennek nincs alkohol tartalma!!!)
– Egy deciliter
– Tíz dekagramm kókuszreszelék
Elkészítésének menete:
Első lépésben, a mézes kekszrúdhoz a t, a tojást, a kakaóport, a tejet, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot és a mézet összeadjuk és összekeverjük. Jó alaposan keverjük össze, hogy a hozzávalók összeérjenek, egy síkot alkossanak, homogének legyenek.
Második lépésben az összekevert masszát felfőzzük, összefőzzük, összeolvasztjuk.
Harmadik lépésben a kekszet összetörjük és a főtt krémhez keverjük, lassan, fokozatosan, szépen egyenletesen.
Ezután hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt, a rumkivonatot és a feketekávét, majd jól összedolgozzuk, összekeverjük.
Egy-két órát állni hagyjuk letakarva a konyha asztalon, előkészítő asztalon. (ne tegyük hűtőbe, mert megdermed, nehezebben formálhatóvá válik.)
A masszát három részre osztjuk és egy szétvágott nejlonzacskót megszórunk . (én jó alaposan szoktam, mert nagyon szeretem a kókuszt).
Rudakat formálunk a tésztából, rajta és feltekerjük a zacskóba, a nejlonzacskóba a rudakat.
NAGYON FINOM, KÓKUSZOS
HÍZLAL
Kollár Alíz Margit
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás