Almás sütemény - vélemény

Átlag: 4.75 (2 szavazat)

Kategória: Diéta

Közzétéve 2023 január, 11 - 6:06

Mennyei almás sütemény elkészítése

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 1600 Forint

Az almás pite jóformán mindenki által nagyon kedvelt sütemény. Mi is nagyon szeretjük és gyakran el is készítem – különböző módon – azonban, amit most bemutatok, az az egyik legsikeresebb receptem. Egy adag almás lepény nagyon rövid idő alatt elfogy, és nem is kerül nagyon sok pénzbe.

Egész évben készíthető, s az időtartam kb. 90 perc, a sütéssel együtt.

Hozzávalók

A tésztához:

45 dkg liszt, 10 dkg cukor, 25 dkg margarin /vajat is lehet alkalmazni/, csipet só, 1 db tojás, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl. joghurt, 1 késhegynyi szódabikarbóna.

A töltelékhez:

1,5 kg alma /általában előre elkészítjük a reszelt almát, és adagonként a mélyhűtőben tároljuk/, 10 dkg cukor, fahéj ízlés szerint.

Elkészítése:

A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint, vagy vajat és szétmorzsoljuk a liszttel.

Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is, majd összedolgozzuk.

A tésztát kb. fél órára hagyjuk a hűtőben pihenni ez alatt az idő alatt elkészítjük a tölteléket:

Hámozzuk meg az almát és  reszeljük le. Vigyázzunk arra, hogy az alma csumáját ne hámozzuk bele. Amennyiben mélyhűtőbe rakva már előre elkészítettük a reszelt almát – korábban kivesszük és felengedjük.

Egy nagy lábasba belehelyezzük a reszelt almát, adjunk hozzá ízlésünk szerint cukrot, fahéjat /több fahéjjal finomabb a süti/.

Kb. 4-5 percig pároljuk, majd kóstoljuk meg , s ha úgy érezzük ízesítsük tovább.

Ha elkészült a töltelék – vegyük ki a tésztát a hűtőből és osszuk két részre.

Sütőpapíron /kb. 32×40 cm-es tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát. Szurkáljuk meg villával és öntsük rá a megpárolt almát.

Simítsuk el, majd tegyük rá a második kinyújtott tésztalapot is.  A tészta tetejét szurkáljuk meg ismét a villával néhány helyen, hogy gőz el tudjon távozni sütés közben , anélkül, hogy elrepesztené a tésztát.

Kb. 40-50 percig süssük előmelegített sütőben 180 fokon – alul, felül és amikor már szép aranybarnára sült a teteje – elkészült a sütink.

Miután kihűlt,  hintsük meg porcukorral –  és már tálalhatjuk is.

+Erősségek

Nagyon finom.

Jessyke

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Almás sütemény fotók

2023.01.26

Három recept!

Biztos vagyok benne,hogy nagyon sokan szeretik a hal ételeket.Nemcsak finomak, hanem nagyon egészségesek is. Azokban az országokban ahol nagyon sok halat esznek, az emberek egészségesebbek mint a ...