Mercedes A osztály Classic - vélemény

Átlag: 4 (1 szavazat)

Kategória: Autók

Тип техники: Автокосметика

Бренд: ASUS

Фирма: - Пожалуйста выберите -

Год выпуска: - Пожалуйста выберите -

Тип косметики: - Пожалуйста выберите -

Тип оборудования: - Пожалуйста выберите -

Тип устройства: - Пожалуйста выберите -

Közzétéve 2021 június, 17 - 19:19

Megfelelő és komfortos

Felhasználási tapasztalat:: párszor

Az autót megfelelőnek találtam több szempontból is. A látszólag kis méret ellenére tágas helykínálattal rendelkezik. Elfér benne minden ami egy kisebb utazáshoz vagy alkalmi közlekedéshez szükséges. Elégedett, vagyok az autó balesetvédelmi felszereltségével és útfekvésével. Különösen előnyös a nagy városi közlekedésben, mert nem igényel nagy parkolási helyet. Az autó fogyasztása sem mellékes, mivel gazdaságos és semmivel nem fogyasztott többet mint a legtöbb márka riválisai. Mint minden mercedes az A-osztály is kivalló teljesítményt nyújtott és maximálisan kiszolgálja egy női sofőr igényeit. Ugyanakkor egy 4-5 személyes család számára nem biztos, hogy az A osztály a legmegfelelőbb választás. Utazás során 3 közepes bőrönd már igencsak szűkösen fért el a csomagtartóban.  A belső tér méretei is szűkösnek bizonyultak több ember számára.

Műszakilag nagyon tetszet a motor és sebességváltó összhangja, illetve a futómű majdnem teljesen zajmentes. Dízel motor egyáltalán nem bizonyult hátránynak a benzines testvéréhez képest, csendes erős és megbízható. Ugyanakkor egyes alkatrészek, mint például az üzemanyagpumpa cseréje relatíve drágának bizonyult más márka riválisaihoz képest.  Hosszútávon előjöttek kisebb elektronikai meghibásodások, amelynek javítása szintén relatíve drága volt.

Műszaki karbantartás, utánanézés, mint minden autónál itt is szükséges a problémák megelőzése szempontjából. A bonyolult elektronika miatt 2-3 havonta nem árt kontroll ellenőrzés szempontjából szervizbe hordani. Dizel esetében az akkumulátor ellenőrzése is gyakrabban szükséges. Benzines esetében ezzel nem volt probléma, ugyanakkor ott a befecskendező rendszer miatt kellett gyakrabban látogatni a márkaszervizt.

Az én autóm esetében 200 ezer kilométerig nem volt komolyabb meghibásodás és utána is csak kisebb problémák jelentkeztek, ami a Mercedes megbízhatóságát igazolja. Továbbá az is az autó előnye, hogy rövidtávon ügyes és pont úgy gyorsul ahogy az autótól elvárható ebben a kategóriában. Nem túl erős és nem túl gyenge. Kisebb motorok esetében sem nevezhető az autó lustának. Ez óriási előny a városi közlekedésben.

Összegségében az autót azoknak ajánlom akik egy ügyes megbízható és strapabíró városi kisautóra vágynak. Ezzel kivallóan el lehet jutni a város bármik pontjára és semmi problémát nem okoz a parkolás. Amire nem ajánlom a többgyermekes családok utazása, vagy nagyobb testmérettel rendelkező férfiaknak, mert problémát jelent a ki be szállás, illetve az üllés sem konfortos 185 cm estmagasság és 95 kg-s testsúly felett.

Összességében kellemes meglepetés volt számomra a mercedes A osztály. Bátran ajánlom fiatal női sofőrök számára

Evelin1985

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments