Xiaomi Amazfit Bip - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Okosórák

Közzétéve 2021 február, 17 - 11:11

Megbízható és hűséges társ a mindennapokban


Ár : 22900 Forint

Okoskarkötőm már volt, viszont szerettem volna egy olyan eszközt, ami a telefonomra érkező messenger, instagram és viber üzenetekről is értesítést küld. Manapság sokkal több messenger üzenetet kapok, mint amennyiszer felhívnak telefonon.

Mivel akkoriban Xiaomi márkájú volt a telefonom is így esett a választásom a Xiaomi Amazfit Bip fantázianevet viselő okos órára. A telefonommal egy könnyen kezelhető alkalmazással kapcsolódik. Ezen a téren előnnyel indultam, mert az okos karkötőm is ugyanezzel az appal működött, így nagyjából már ismertem.

A dizájnja nagyon megfogott. Elég hasonló az Aplle Watch-hoz. 1,28colos érintő képernyője van, ráadásul IP68 tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát vízálló. Igazából én az esetek nagy részében leveszem a fürdéshez is, de előfordult már, hogy beálltam vele a zuhany alá nem volt vele gond.

Gorilla Glass a kijelzője, ami két eleven kisgyerek mellett nem egy utolsó szempont, ráadásul én kb sosem veszem le az órát, csak ha tölteni kell. Apropó töltés még új korában volt, hogy másfél hónapot is simán kibírt töltés nélkül, mostanában már három hetente tölteni kell. Nem régen volt egy éve, hogy megvásároltam. Hozzá kell tennem, én teljesen hétköznapi óraként használom, és a fitnesz lehetőségeket eddig még nem igazán tesztelgettem. Számomra fontos szempont volt, hogy megkapjam az üzenetekről, hívásokról az értesítést, ha éppen a gyerekekkel játszom, mert így láttam, ha valami fontos dologról kaptam infót.

Egyébként van benne rengeteg sport funkció is, de ezekről nem tudok őszinte véleményt alkotni. Beépített GPS-el rendelkezik, amit az applikáció rendre frissít. Meg tudok adni napi lépésszámot is,amit minden nap teljesíteni szeretnék. Egy hatalmas hátránya van a lépésszámlálónak. Amikor a két gyerekkel sétálok, és tolom a babakocsit, akkor nem érzékeli a lépéseket, hiszen a kezem végig mozdulatlanul pihen a babakocsi fogantyúján.

Az alvásmérőt azt hiszem már túlzottan is ismerem. Méri az éjszakai mély, és könnyed alvások váltakozását, és ezt átlagolja neked. Az applikációban mindig meg tudod nézni milyen volt az elmúlt éjszakád, így ha nem tudod óra nélkül, hogy rossz alvó vagy akkor simán megerősít benne.

Az órád külsejét, te választhatod ki magadnak. Erre tíz különböző lehetőség van a legegyszerűbbtől, akár a legbonyolultabb karórákat megszégyenítő témáig bármilyen kiválasztani. Ezt az óra menüjében tudod variálni. Van benne légnyomásmérő, pulzusmérő, stopperóra és minden olyan hasznos dolog, ami egy jó fitnesz okos órában megtalálható.

Az alap csomagban szilikon szíjat adnak hozzá, ami vastagabb csuklón is jól mutat. Én egy idő után ezt fém szíjra cseréltem, mert az állandó hordástól a szilikon alatt kiütéses lett a kezem. Egyébként lehet hozzá venni akár más színű szilikon szíjakat is, de fém szíjból is lehet hozzá több fajtát találni. Ezeket érdemes Aliexpresszen megnézni, mert ott az ár töredékéért megkapod és ezek igen jó minőségűek szoktak lenni.

Összességében meg vagyok vele elégedve, és az én igényeimet maradéktalanul kiszolgálja. Persze nem tudok hologram kivetítéssel telefonálni, és online vásárolni a karórámmal, de ami késik nem múlik….

Ez a modell már nem kapható.

+Erősségek

hosszú üzemidő

applikációértesítések

alvás monitorozás

-Hátrányok

nem számol lépést babakocsi tolásnál

littlecat01

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments