MAGYAROS CSÜLÖKPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Hobbi

Közzétéve 2022 május, 04 - 10:10

MAGYAROS CSÜLÖKPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN

Felhasználási tapasztalat:: párszor
Ár : 5000 Forint

MAGYAROS CSÜLÖKPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN

 

Egyik kedvenc, de sajnos egyáltalán nem fogyókúrás ételem a magyaros csülökpörkölt bográcsban. Bevallom őszintén, hogy párom segítsége nélkül nem menne az elkészítése, mert eléggé rafinált, egyébként viszont megfizethető és mindösszesen 120 percet, 2 órát vesz igénybe az elkészítése. Rendkívül ízletes, szaftos csemege készíthető ezen két óra alatt,  és még tunkolni is lehet, ha az embernek van kedve hozzá. (Nekem is és páromnak is szokott lenni.)

 

                        Hozzávalók:

          Másfél kilogramm kicsontozott csülök

          Fél kilogramm sertéscomb

          Húsz dekagramm húsos szalonna

          Három fej vöröshagyma (ez mondjuk ízlés kérdése, van amikor többet teszünk bele)

          Öt gerezd fokhagyma (ebből is)

          Kettő darab TV paprika

          Kettő darab paradicsom

          Kettő evőkanál őrölt paprika (Mi az erőset szeretjük, és néha szoktunk beletenni chilit is)

          Egy kávéskanál őrölt fűszerkömény

         

          bors

          csípőspaprikakrém vagy chiliszósz

          Három evőkanál zsír

          Három evőkanál olaj

ELKÉSZÍTÉSE:

            1., LÉPÉS

A csülköt kicsontozzuk, de egyszerűbb, ha a hentesnél eleve kicsontozva kérjük. A húst és a combot felkockázzuk hasonló méretűre. A combot természetesen bőrével együtt.

 

            2., LÉPÉS

Némi zsíron pirítsuk meg a kockára vágott szalonnát, adjuk hozzá a szintén felkockázott vöröshagymát és pirítsuk üvegesre.

           

3. LÉPÉS

Adjuk hozzá a húst és pirítsuk pár percig. Ha majd elkezd a hús fehéredni, akkor a tűzről egy kicsit félre kell húzni, és hozzáadni a fűszerpaprikát, de arra ügyelni kell, hogy a paprika ne égjen le. Ezután vízzel kell felönteni, annyival, hogy félig ellepje a húst.

 

4. LÉPÉS

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott paprikát és paradicsomot. . Ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel, aki szereti, ízlés szerint csípős paprikakrémmel, chili szósszal, chilivel.

 

5. LÉPÉS

Ezután hozzáadjuk a zúzott, vagy apróra vágott fokhagymát (mi fokhagyma nyomóval szoktuk hozzáadni), Majd főzzük addig amíg a hús megpuhul.

 

Főtt burgonyával, uborka (vagy ízlés szerint másmilyen) salátával, csípős savanyúpaprikával tálaljuk.

 

A friss kenyér ennél az ételnél elengedhetetlen (legalábbis nálam) mert azzal a legfinomabb a tunkolás.

 

Bográcsban főzve ügyeljünk arra, hogy gyakran keverjük meg a pörköltet, nehogy leégjen, odakozmáljon!

Jó étvágyat kívánok!

+Erősségek

FINOM, ÉS ÍZLETES

-Hátrányok

NEM EGY FOGYÓKÚRÁS ÉTEL

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments