Közzétéve 2022 május, 04 - 10:10
MAGYAROS CSÜLÖKPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN
Ár : 5000 Forint
MAGYAROS CSÜLÖKPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN
Egyik kedvenc, de sajnos egyáltalán nem fogyókúrás ételem a magyaros csülökpörkölt bográcsban. Bevallom őszintén, hogy párom segítsége nélkül nem menne az elkészítése, mert eléggé rafinált, egyébként viszont megfizethető és mindösszesen 120 percet, 2 órát vesz igénybe az elkészítése. Rendkívül ízletes, szaftos csemege készíthető ezen két óra alatt, és még tunkolni is lehet, ha az embernek van kedve hozzá. (Nekem is és páromnak is szokott lenni.)
Hozzávalók:
– Másfél kilogramm kicsontozott csülök
– Fél kilogramm sertéscomb
– Húsz dekagramm húsos szalonna
– Három fej vöröshagyma (ez mondjuk ízlés kérdése, van amikor többet teszünk bele)
– Öt gerezd fokhagyma (ebből is)
– Kettő darab TV paprika
– Kettő darab paradicsom
– Kettő evőkanál őrölt paprika (Mi az erőset szeretjük, és néha szoktunk beletenni chilit is)
– Egy kávéskanál őrölt fűszerkömény
– só
– bors
– csípőspaprikakrém vagy chiliszósz
– Három evőkanál zsír
– Három evőkanál olaj
ELKÉSZÍTÉSE:
1., LÉPÉS
A csülköt kicsontozzuk, de egyszerűbb, ha a hentesnél eleve kicsontozva kérjük. A húst és a combot felkockázzuk hasonló méretűre. A combot természetesen bőrével együtt.
2., LÉPÉS
Némi zsíron pirítsuk meg a kockára vágott szalonnát, adjuk hozzá a szintén felkockázott vöröshagymát és pirítsuk üvegesre.
3. LÉPÉS
Adjuk hozzá a húst és pirítsuk pár percig. Ha majd elkezd a hús fehéredni, akkor a tűzről egy kicsit félre kell húzni, és hozzáadni a fűszerpaprikát, de arra ügyelni kell, hogy a paprika ne égjen le. Ezután vízzel kell felönteni, annyival, hogy félig ellepje a húst.
4. LÉPÉS
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott paprikát és paradicsomot. . Ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel, aki szereti, ízlés szerint csípős paprikakrémmel, chili szósszal, chilivel.
5. LÉPÉS
Ezután hozzáadjuk a zúzott, vagy apróra vágott fokhagymát (mi fokhagyma nyomóval szoktuk hozzáadni), Majd főzzük addig amíg a hús megpuhul.
Főtt burgonyával, uborka (vagy ízlés szerint másmilyen) salátával, csípős savanyúpaprikával tálaljuk.
A friss kenyér ennél az ételnél elengedhetetlen (legalábbis nálam) mert azzal a legfinomabb a tunkolás.
Bográcsban főzve ügyeljünk arra, hogy gyakran keverjük meg a pörköltet, nehogy leégjen, odakozmáljon!
Jó étvágyat kívánok!
FINOM, ÉS ÍZLETES
NEM EGY FOGYÓKÚRÁS ÉTEL
Kollár Alíz Margit
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás