Közzétéve 2022 október, 17 - 10:10

MAGYAREGREGYI MÁRIA KEGYHELY

Felhasználási tapasztalat:: egyszer
Ár : 500 Forint

Betöltöttem negyvenegyedik évemet, így párom a születésnapom hétvégéjén elvitt kirándulni a Mecsekbe. A kimerítő ugyanakkor felpezsdítő kirándulás után Magyaregregyen, a Somfai vendégházban, egy kedves házaspárnál szálltunk meg Kellemes éjszakát töltöttünk itt, és hajnalban még szarvasbikabőgést is hallottunk. Mikor másnap reggel felébredtem, az asztalon találtam egy könyvet a Magyaregregyi Mária kegyhelyről és Szentkútról. Tetszett a története és a mondanivalója, és mivel a magam módján vallásos is vagyok, vagy legalábbis a hitem fontos számomra, ezért amikor kedvesem felébredt, megkértem, hogy menjünk el a Szentkúthoz és a Mária kegyhelyhez. Ez a kegyhely a Magyarországi Mária út része.

 

Kedves völgyben fekszik, és a ma már szépen kiépített forrás közelében valamikor olyan remeteféle „szent ember’ lakott, aki még vallásos éneklésre is tanította a búcsúsokat. 1848-ban az akkor kárászi plébános, Forró János egy kis fakápolnát építtetett a szent forrás közelébe, hogy nagyobb áhítattal imádkozhassanak az ide jövők.

 

A fentiekben leírtakat is olvastam a könyvben, illetve számos csodás gyógyulásról, és történetről olvastam benne. Amikor odaértünk a Mária kegyhelyre, több Jézus Krisztus keresztjével megáldott helyre értünk. Jézus keresztútja és a feltámadás is ábrázolva van egymás után felállított kőből készült táblákon, Jézus Heródes király által kiszabott keresztútja és a feltámadás is ábrázolva van. A kutat, a Szentkutat sajnos a vandálok ellen és a vadállatok ellen kerítéssel őrzik, amely amikor odamentünk, le volt lakatolva, de Szentmisék idején kinyitják, nyitva tartják.

Így is csodálatos és felemelő élményben volt részünk, lélekben éreztem Jézus jelenlétét. Egyszerűen leírhatatlan érzés fogott el, és kedvesemet is. Valóban szent helyről van szó.

A kút vize természetesen elősegíti beteg emberek gyógyulását, felépülését is. Nem csak a természetes vízének ásványi anyag tartalma, természet közelsége, rengeteg gyógyító hatású összetevője, hanem Jézus áldása miatt is.

Természetesen nem mindenki hisz Jézusban, aki itt, a Szentkútnál jár, de egy egyszerű turista, egy hétköznapi ember számára is csodálatos és felemelő ez a hely, már csak természeti szépségénél fogva is.

Mindenkinek ajánlom, javaslom, aki Magyaregregyen jár

Látogassa meg a Mária kegyhelyet,

a Szentkutat!!!

Felejthetetlen, felemelő élményben lesz része, aki ide látogat!

+Erősségek

CSODÁLATOS, FELEMELÓ, GYÓGYÍTÓ

-Hátrányok

NINC SGYENGESÉGE

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments