Közzétéve 2023 május, 19 - 8:08

MAGYAR POSTA ZRT.

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 2500 Forint

A MAGYAR POSTA ZRT.-ről sokaknak, a lakosság nagy részének megoszlik a véleménye. Sokan tartják ugyan elavultnak, csomagszállító szolgáltatását  lassúnak tartják, sokan az ügyintézőkkel, sőt saját postásukkal sem elégedettek.

UGYANAKKOR

Rengetegen használják, szeretik szolgáltatásaikat, jókat beszélgetnek (pár percig) postásukkal, ügyintézőikkel. Szeretik a személyes kapcsolatot, a személyes kontaktust és teljes mértékben (vagy legalábbis majdnem teljes mértékben) elégedettek a posta szolgáltatásaival. Személy szerint én a lakosság eme körébe tartozom.

A Magyar Posta Zrt. állami tulajdonban lévő vállalat, mely Magyarország postaforgalmát bonyolítja le. A Magyar Posta a levél- és csomagküldemények felvétele mellett pénzügyi és pénzforgalmi szolgáltatásokat (befizetés, kifizetés, pénzküldemény stb.) is nyújt, illetve hírlapterjesztést és kiskereskedelmi tevékenységet is végez (boríték, bélyeg, képeslap stb. értékesítése). A vállalat ezenfelül marketingszolgáltatásokat, logisztikai szolgáltatásokat, folyószámla- és hitelszolgáltatásokat és biztosítást is kínál.

A Magyar Posta Zrt. országos hálózatában több mint kettőezer hétszáz posta, több száz mobilposta járat, tizenkettő manuális küldemény-feldolgozó pont, Nemzetközi Posta Kicserélő Központ, Hírlap Logisztikai Üzem, Komplex Logisztikai Szolgáltatások Üzem és a budaörsi Országos Logisztikai Központ található, amelyek segítségével a küldemények szállítása, feldolgozása, kézbesítése történik.

A posta alkalmazottai még a kis falvakban is képzettek, kommunikatív, kedves személyzetből, ügyintézőkből és postai kézbesítőkből áll. Képzettek, rátermettek, nehéz helyzeteket is könnyen kezelő személyekről, emberekről van szó, akiknek kedvessége többnyire jellemző, és határozottságot is követel munkájuk.  Több ezer posta található Magyarországon, még a kisebb falvakban is vannak posták, általában nagyobb városokban több posta, esetleg külön posta küldemény-feldolgozó is található. Az ország több pontján Postamúzeum is található, ahol rendkívül gazdagon mutatják be a posta múltját, történelmét, vannak olyan helyek, ahol egészen a postai lovas kocsis rendszertől kezdve egészen a mai korszerű technológiákig.

A magyar posta története a honfoglalástól a mai, állami tulajdonban levő

Magyar Posta Zrt-ig terjed.

A rendszerváltás idején, 1989 decemberében a Magyar Posta három nagy szolgáltatási ága szétvált, önálló vállalattá alakultak: létrejött a Magyar Posta Vállalat (ma Magyar Posta Zrt.), a Magyar Távközlési Vállalat (ma Magyar Telekom Nyrt.) és a Magyar Műsorszóró Vállalat (ma Antenna Hungária Zrt.). A hagyományos postai szolgáltatásokhoz visszatérő Magyar Posta Vállalat a hálózat ésszerűsítésével, technológiai korszerűsítésekkel, új szolgáltatásokkal igyekezett reagálni a megváltozott helyzetre méltatásaként 2009-ben World Mail Awards nemzetközi elismerésben részesült a Magyar Posta. 2013-tól az Európai Unió szabályai szerint az egységes piac létrehozása érdekében Magyarországon is liberalizálták a postai szolgáltatásokat.

Személyessége, közvetlensége miatt, és szolgáltatásai széles skálája miatt

A MAGYAR POSTA ZRT.-ÉT

csak ajánlani tudom mindenkinek!

+Erősségek

SZEMÉLYES, KÖZVETLEN, KORREKT, SOKOLDALÚ

-Hátrányok

KICSIT VALÓBAN LASSÚ

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments