A varázslók - vélemény

Átlag: 5 (2 szavazat)

Kategória: Sorozatok

Közzétéve 2021 április, 22 - 10:10

Mágikus világ ami kiszakít a mindennapokból

Teljesen mást kerestem, amikor véletlenül bukkantam a Varázslók című sorozatra viszont két rész után gyakorlatilag beszippantott engem és a férjemet is. Egy kicsit olyan, mintha a Harry Pottert újragondolták volna felnőtteknek.

Leg Grossman trilógiája alapján készült a sorozat, amit az HBO Go kínálatában lehet megtekinteni. Én már elkezdtem a könyvet olvasni, ami biztos, hogy a sorozatbéli és a könyvbéli világ is nagyon izgalmas viszont nem feltétlenül fedik teljesen egymást. Mindenképpen érdemes a sorozatot is megnézni, mert nagyon jó színészgárdát sikerült összegyűjteni és pont annyira lenyűgöző varázsvilágot létrehozni, mint a Harry Potterben.

Szóval adott egy titkos varázsiskola, ahova csak a kiválasztottak felvételizhetnek, és még az sem jelenti azt, hogy bekerülsz. Quentin hétköznapi élete nem mondható éppen felhőtlennek, így, amikor megismerkedik a Brakebills Egyetemmel gyakorlatilag minden idegszálával küzd azért, hogy bekerüljön és bent is maradjon. Az egyik legjobb barátja Julia viszont sajnos nem megy át a vizsgán, így számára egy nehezebb utat tartogat a történet.

Főhős csapatunk roppant változatos feltörekvő varázslókból áll. Alice varázsló családból származik, borzasztóan okos és nehezen oldódik fel. Margo Alice totális ellentéte egy igazi belevaló vagány csaj, akinek, ami a szívén az a száján. Nagyon jó logikai képessége van és képes döntést hozni a legrosszabb helyzetben is. Pennynek van a legkülönlegesebb képessége a csapatban. Igyekszik keménynek és megközelíthetetlennek mutatni magát, azonban egy roppant érzelmes fiú valójában.

Eliot karaktere nehezen megfogalmazható. Ő a buli, a kicsapongás megtestesítője viszont, amikor szükséges képes pillanatok alatt felnőni bármilyen feladathoz és a végére az egyik legszimpatikusabb karakter válik belőle. Kady a fekete bárány a társaságban. Valahogy mindig kívülállóként kezeli saját magát és mindig egy lépéssel távolabbról figyeli az eseményeket viszont a harci mágia területén igen nagy a tudása.

Quentin pedig egy kis szürke folt, akinek még a képessége sem tud túl sokat hozzáadni a történethez. Egyetlen szerencséje, hogy olvasta a Fillory könyveket, így tisztában van a varázsvilág minden képkockájával. Közben ugyanis kiderül, hogy az ifjúsági regény színhelye létezik és elég komoly bajban van. így a különc csapat átkel Filloryba, hogy valami történelmit hajtson végre.

2015 és 2020 között ment a sorozat, így HBO Go előfizetéssel meg lehet nézni az összes részt. Elég sokáig ez volt az esti program a gyerekek elalvása után és mindketten nagyon szerettük. Vannak benne izgalmas pillanatok viszont poénok is akadnak bőven. Egy kicsit kiszakít a mindennapokból és elrepít egy másik világba, ahol együtt kalandozhatsz a főszereplőkkel epizódról, epizódra.

+Erősségek

varázsvilág felnőtteknek

jó karakterek

izgalmas, humoros történet

littlecat01

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

A varázslók fotók

2021.05.06

​többi fiatalhoz hasonlóan Quentin Coldwater sem hisz a varázslatokban

​többi fiatalhoz hasonlóan Quentin Coldwater sem hisz a varázslatokban egészen addig, míg egy zártkörű és titkos egyetem hallgatója nem lesz New York...