Közzétéve 2023 május, 19 - 8:08

Macskatáp

Felhasználási tapasztalat:: egyszer
Ár : 1040 Forint

Reál Macskaeledel baromfival

A Reál termékek általában egészen jó minőségűek, legalábbis az árukhoz viszonyítva panaszra nem lehet okunk. Nem így a Macskatáp. A teljes értékű száraz állateledel termék gyakorlatilag még csak gazdaságosnak sem mondható, hiszen a nem túlságosan elkényeztetett felnőtt macskánk legfeljebb a világosabb darabokat eszi ki a termékből, a sötétebbeket rendre meghagyja. Nos, kipróbáltam, vajon a mi macskánkkal van e a probléma, de kellemesen kellett csalódnom – hiszen a macskánk által meghagyott sötétebb színű állateledelt kitettem egy tálba a kóbor macskáknak, de bizony hozzá sem nyúltak…pedig a kóbor macskák rendre minden maradékot elfogyasztanak.

Érdekességképp kiszórtam a folyosó kövezetére is a macskatápból, de bizony a hangyák is távolról elkerülték.

Kíváncsiságom a tetőre hágott ennek okán és megpróbáltam kideríteni a macskák ételhez viszonyulását. A termék összetételét böngészve látom, hogy gyakorlatilag a sárgás szemek a csirkehús és más állati származékok granulátuma ízlik nekik, a maradék anyagokat pedig otthagyják. A probléma csak az, hogy egy kilós zacskóban mindösszesen 4 %-nyi húskészítmény van, a a többi összetevőre egyszerűen közönyösek a macskák.

A Reál macskatáp ára változó, de ezer forint körül mozog, így kb. 1100 Ft-ból kapunk 4 %-nyi ehető anyagot a macskánk számára. Ez az arány nem túl biztató, ha azt nézzük, hogy ebből az összegből 4 kg hatósági áras csirke far-hátat lehet vásárolni, – ami ugyebár mégiscsak színhús és csontozat, és a tömegénél fogva majd 2 hétig eszegetik a macskák.

Érdekességképp leírom a csomagoláson látható összetevőket:

Gabonafélék, hús és állati származékok 4%

Fehérje: 28%

Zsírtartalom 9%

Nyers hamu 9,5%

Nyersrost 3,5 %

A,D,E vitaminok és nyomelemek

A vitaminok és nyomelemek önmagukban nagyon hasznosak és szükségesek, de mit keres a táplálékban nyers hamu???

Igaz, mondják, hogy az éhes állatok mindent megesznek, de ezek szerint mégsem…

Nem ajánlom ezt a terméket az állattartóknak, ha csak nem azzal szeretnének hobbizni, hogy az állateledelt kiszórva az esőre, megfigyelik, hogy mennyi vizet szív magába ez a különös tápanyag.

Hasonló árban már érdemes ehető tápokat vásárolni, vagy nyers húst, – hiszen ez így nem csak hogy pazarlás, még bosszantó is. Ezt a tápot egyszer és utoljára vásároltam meg. Nem ajánlom a macskatartóknak, ellenben egy ismerősünk kutyája remekül lakmározott a tápból.

+Erősségek

Vitaminok

-Hátrányok

Kevés része hasznos

Bondár Dinda

Nem ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments