Turbó Doki társasjáték - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Gyerekjáték

Közzétéve 2021 december, 02 - 21:21

Logikai és fejlesztő játék mindenkinek

Turbó Doki társasjáték

Ismeritek a szóláncot? Ugye milyen izgalmas játék? Nem mellesleg bővíti a csemeték szókincsét, fejleszti a logikai készségüket, és reakció idejüket. A játék rendkívül egyszerű, egy megadott témakörön belül kell tárgyakat, vagy fogalmakat felsorolni, természetesen ügyelve arra, hogy ne ismételjük meg a már elhangzott megfejtéseket, valamint arra, hogy ne fussunk ki a rendelkezésünkre álló időből.

Szeretnénk most bemutatni nektek Turbó Dokit, aki a szólánc játék szakértője. A méretes dobozból ősz hajú professzor tekint ránk. A bajsza alatt kajánul vigyorgó figura fehér köpenyt, vörös nyakkendőt, és szemüveget visel. Szabadítsuk ki játékmesterünket átmeneti otthonából, és kezdődjön a játék!

A Doki hátán három állású kapcsolót találunk. Demo módban ízelítőt kaphatunk a professzor játékvezetői stílusából, míg ON állásban élesben is megmutathatjuk, mit tudunk.

A Doki nyakszirtjén puha polifoamból készült karikákat, egészen pontosan nullákat találunk. Ezek a színes számok jelölik majd elvesztett csatáink számát. Abban az esetben ugyanis, ha helytelen választ adunk, vagy kifutunk az időből, magunkhoz kell vennünk egyet a színes számok közül. A partit az a játékos nyeri, aki a legkevesebb nullával rendelkezik.

A játékmester kijelöli a kezdő résztvevőt. Ez történhet hajhossz, láb-, vagy fülméret alapján, melyet minden esetben Turbó Doki határoz meg. Ezt követően a professzor ismerteti a témakört, melyben jeleskednünk kell. A kezdő játékos elindítja a szóláncot, majd lenyomja a Doki kopasz feje búbját. Minden elhangzott választ egy nyomással erősítünk meg. A tapasztalat szerint, amíg ütemesen nyomjuk Turbó Doki fejét, újabb és újabb lehetőséget biztosít arra, hogy folytassuk a kört. Amennyiben azonban lassan válaszolunk, leállítja a játékot.

A témakörök között többek között a következőkkel találkozhatunk:

  • Egy munka, ahol sokat kell utazni.
  • Ijesztő mozifilmek.
  • Tárgyak, melyek fából készülnek.
  • Valami aminek billentyűje, vagy gombja van.
  • Valami ami tud repülni.
  • Valami, ami a toaletten van.
  • Egy állat, amin lovagolhatunk.
  • Egy autómárka.
  • Egy állat, amit az út mentén láthatunk.

Általában az a játékos kezdi a következő fordulót, aki ez előző menetet elvesztette. Turbó Doki néha nehezíti a játékot, például azzal, hogy énekelnünk kell amíg ránk nem kerül a sor. Sőt, néha több témakör közül kell választanunk.

A játékmester alaposan meg tudja keverni a dolgokat, például azzal, hogy az a játékos, aki elvesztette a fordulót, átadhatja a nullát valamely társának.

Tekintve, hogy Turbó Doki csak irányítja, nem felügyeli a játékot, amennyiben úgy gondoljuk, hogy egy játékostársunk helytelen feleletet adott, vagy olyan válasz hangzott el, mely az adott körben már szerepelt, leállíthatjuk a játékot, és panasszal élhetünk. Amíg a résztvevők megvitatják az esetet, a játék szünetel.

Amennyiben a parti végén azonos számú nullával rendelkezik két, vagy több résztvevő, folytathatják a játékot, ha kétszer lenyomják Turbó Doki kobakját.

Szintén hasznos tudnivaló, hogy új témát kérhetünk, ha valamely tárgykört túl nehéznek ítéljük meg. Ebben az esetben a Doki fejét 3 másodpercen át lenyomva kell tartanunk.

Turbó Doki 500 témakört ismer, így mindig új, és új kihívás elé állítja a résztvevőket. A 8 éves kortól ajánlott játékot 2-10 fő játszhatja, így igazi családi élmény lesz a szólánc. A pörgős játékmenetnek köszönhetően az izgalom garantált.

Buksika

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments