Közzétéve 2021 március, 30 - 21:21

Letehetetlen, megunhatatlan, igazi történelmi romantika.


Megvásárolt: link

Woodiwiss ezen könyve számomra igazi bestseller. Olyan, amit minden évben előveszek és elolvasom újra meg újra. Lenyűgöz nem csak a történet, hanem annak minden papírra vetett részlete, a karakterek, és azok viszontagságai, a cseppet sem hosszadalmas, de annál élethűbb leírások, tájképek.  Első olvasásra az örök Elfújta a szél jutott eszembe, de ez a könyv tartalmilag annál is többet nyújt. Izgalmas, fordulatokban gazdag, ugyanakkor megvan benne a romantikus szál, mely összehozza az egymással szemben álló északot és délt.

Az 1860-as években játszódó történet az amerikai polgárháború ínséges, gyakran nélkülöző, kemény és válságos valóságáról mesél egy New Orleansbe érkező kopott, koszos fiú, Al karakterén át, akit a Mississipi felső folyásától vezető hajóút után a részeg katonák játszadozása elől megment egy jóképű, de kék egyenruhás százados. Megeteti a fiút, miközben felajánl neki egy takarítóállást a kórházban, majd saját lován viszi el nagybátyjához, ahol megismerkedik nem csak a férfivel, de annak bájos lányával, Robertával. Roberta, aki az újgazdagok jobb életéhez szokott, a háborús idők visszafogottsága után szinte ráveti magát a jenki orvosra, Cole Latimerre, és boldogan udvaroltat magának. Ez alatt Alról kiderül, hogy valójában Alaine MacGaren Briar Hillből, (vagyis nem fiú, hanem lány). Szülei meghaltak, ő pedig menekülésre kényszerült. Egészen nagybátyja házáig menekült, s mert üldözése itt sem ér véget, kénytelen tovább játszani a pimasz és hányaveti mocskos fiú szerepét. Elfogadja Latimer állásajánlatát, és nekiáll dolgozni a kórházban, közben észrevétlenül válik a jenkiket gyűlölő „fiúból” együtt érző segítővé.

Vajon mikor lepleződik le kiléte a százados előtt? Hogyan alakul sorsuk, az egyre kiélezettebb helyzetben, mikor Al végre felvállalja női voltát, de üldözőbe veszik ellenségei, és egy kis francia, aki minden áron magának akarja tudni. Milyen nehéz és veszélyes helyzeteken kell átverekedniük magukat, mire sorsuk elrendeződik, s végre a háború is elcsendesül?

Olvasmányos és letehetetlen könyv, amit legalább egyszer mindenkinek olvasnia kell!

Ksissy

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments