Közzétéve 2021 július, 19 - 13:13

Legyen neked is akváriumod

Nincs annál megnyugtatóbb és lenyűgözőbb látvány, mint egy akvárium és a benne úszkáló díszhalak.Ha hozzád is közel áll ez az érzés és egy víz alatti világ előkelő tulajdonosa vagy, vagy éppen szeretnél az lenni, akkor most neked hevesen ver a szíved az akvarisztika szó láttán és bizonyára már alig várod, hogy elvessz a lehetőségek tárházában.Mert egyrészt fontos, hogy a halak és más élőlények jól érezzék magukat a helyükön, másrészt pedig nyilván nem utolsó szempont az sem, hogy megteremtsd a számodra tökéletes akváriumot a különböző kiegészítők, és a világítás segítségével.

Az, hogy mit hozol ki, kizárólag rajtad és a fantáziádon múlik. Ráadásul ha a halak elégedetten úszkálnak és a növények egészségesek hála a gondoskodásodnak, biztos lehetsz abban, hogy a lehető legjobb úton haladsz.

A Feng Shui szerint az akvárium vize, és a benne úszkáló halak aktiválják a lakásban a chi energiát.Az alapok szerint kialakított akvárium szerencsét és gazdagságot hozhat a lakásba. A halak negatív energiákat eltörölve helyreállítják a lakás pozitív energiáit.Már ezért is érdemes lehet élni ennek a hobbynak.

Tanácsolni szokták hogy az ilyen jellegű akváriumokat a megfelelő helyre állítsuk fel. A gazdagság érdekében az akváriumot a ház déli részére állítsuk fel, egy olyan helyre ahol természetes fény áramlik a lakásba. Az akváriumot soha se tegyük a ház fenekébe.Nálunk a nappali konyha közötti pillér mellett található.

A Feng Shui akváriumokhoz leginkább a gömb alak illik, ha nem találunk gömb alakú akváriumot, használjunk egy téglalap alakút, a miénk is ilyen.Kerülni kell a kocka alakú akváriumok használatát, mivel ez összeütközik a Feng Shui víz elemével.

Hogy teljes legyen a Feng Shui hatás az akváriumot szereljük fel egy levegőztető berendezéssel, amely buborékokat képez majd a vízben. Hacsak lehet ne használjunk piros halakat, mivel ez a szín a tűz jelképe, és a tűz összeütközik a víz elemmel.( hát itt van egy kis bibi, van két mini PIROS rákocskánk is…)Előnyben vannak az ezüstszínűek.A halak segítenek felszívni a lakásban jelenlevő negatív energiákat.

A feketék kimondottan érzékenyek a negatív energiára, főképp az aranyhal.Ha az aranyhalaink folyton elpusztulnak, meg kell vizsgálni az akváriumban lévő víz hőmérsékletét és a levegőztetését.Ha az akvárium megfelel minden elvárásnak, de a halaink továbbra is pusztulnak, a házban nagy mennyiségű negatív energia van.

A kínaiaknak van egy hagyományos Feng Shui rituáléjuk, amikor új házba költöznek.A ház bejáratához egy fekete és egy narancssárga aranyhalakat tartalmazó akváriumot helyeznek. A fekete aranyhalak felszívják a lakásban maradt negatív energiákat. Ha a fekete aranyhalakból egy is elpusztul, helyettesítsük újjal, a műveletet addig végezzük el, míg minden hal megmarad.

Ha azt szeretnénk, hogy a Feng Shui jótékony hatással legyen a gazdagságunkra, bizonyosodjunk meg róla, hogy az akváriumban megfelelő számú hal található. Hogy pénzt vonzzunk a házba, az akváriumban 1, 6 vagy 9 halat tartsunk. Soha se tartsunk 2, 5, 7, vagy 10 darab halat.

Sőt az akváriumba a halakkal együtt helyezzünk el kilenc fémpénzt is. Ha ezt a megoldást válasszuk, nézzünk utána, hogy a fém ne tegyen kárt a halakban.

Az akváriumok használata az egyik legelterjedtebb Feng Shui kellék. Figyeljük csak meg, hogy a legtöbb kínai étterem bejárati részében ott van egy kiemelkedő szépségű akvárium. Rendezzünk be a lakásunkba is egy akváriumot, és figyeljük csak meg mi történik.

ibituba

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments