Bánki tó - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Országok

Közzétéve 2021 június, 07 - 13:13

Legszebb kirándulási célpont Nógrád megyében

A Bánki-tó az általam egyik legjobban kedvelt kirándulóhely. Szépséges festői táj, rendezett környezett. Egyszerre szép pihenőhely és horgászparadicsom. A hangulatos sétaúton teljesen körbejárható, így csodálatos környezetét bárki felfedezheti. A parkolás ingyenes és miden évszakban van miért kilátogatni a tópartra.

Partján található strand, étterem, szálloda, és egy szabadtéri színpad is tartozik hozzá, A szabadtéri tószínpadon, mert ez a neve; koncertek, előadások és filmvetítések is vannak. Csodás a víz felett a víz hang, és ilyenkor nagyon hangulatosan be van világítva a tó. Mi Stand-up Comedy előadásokra járunk oda este. Ősszel, tavasszal sétálni, lángosozni, heckezni szoktunk menni.

Nyáron pedig legjobb a strand! A tó átlagosan 4 méter mély. Olcsó a belépő, kis területen sekély a víz. Kiépített lépcsők vezetnek a bányatóba. A strandon vízibicikli és csónak bérelhető. A látogatók kényelmét öltözők, öltözőszekrények és büfé szolgálja, a gyerekeknek pedig egy kis játszóteret építettek. Vannak árnyékos helyek, bőséges az étel, ital kínálat, normálisak az árak. A fürdőzőket nádas veszi körül, a talaj, homokos, bár apróbb kavicsok lehetnek a szélén. A víz tisztasága, kéksége pedig egyedülálló!

Budapesttől körülbelül 65 km-re van , buszmegálló is van tótól háromszáz méterre. Tavasztól őszig nyitva tart a mellette lévő Tó Szabadidőközpont és Kalandparkban. Itt bárki négy különböző nehézségű drótkötélpályáját próbálhat ki, de azok is jól érezhetik magukat akik nem túlzottan kedvelik a mászást és magasságot, hiszen kialakítottak streetball pályát, teniszpályát, tollaslabda pályát, óriás sakktáblát, a legkisebbeknek pedig homokozót. Én a horgászásban nem vagyok otthon. De a tópart egyharmada el van kerítve a horgászok számára. Mindig tele van, nagyon népszerű hely. Horgászversenyeket is rendeznek.

Aki az ország messzebbi részéről érkezik annak tökéletes szálláshelyek vannak. Itt van a háromcsillagos Tó Wellness Hotel Bánk és a Tengerszem Panzió Bánk. Igy, az év minden hónapján lehet pihenni a tó partján, wellness körülmények között.  mindenki aki odalátogat 10-bő 9-re értékeli a környezetet. Nyugodt, csendes, kellemes, barátságos, vidéki, pihentető szavakkal illetik és érezhető, hogy közel a természet. 

Hihetetlen szépsége mindig nagyon jó fotó  témákat ad! Nincs tömeg, cserébe fantasztikus hangulata van. Bárki akit elvittem oda örök emlékként emlékszik rá. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Meglepő információ, de a mellszoborból kiderül, a tó partján egyszer még Luis Armstong is játszott! 🙂

+Erősségek

Táj, Szabadtéri Szinpad, Programok, Strand, horgásztó

-Hátrányok

Távolság budapesttől

Tünde Piri

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
1 Legyél az első, aki hozzászól
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments