Kutya - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Kutyatáp

Közzétéve 2021 június, 17 - 19:19

Kutyásoknak

Sziasztok!

Szeretnék most Nektek egy kicsit a kutyusokról beszélni. Minden lesz benne táplálkozás , méreteik , sétáltatás.

Szerintem mindenki tudja , hogy állatot tartani nagy felelőséggel jár , ezért mielőtt belevágsz egy kiskutya beszerzésébe kérlek ülj le és gondold végig azt a dolgot , hogy belefér e a Te életviteledbe .Ne azt fedd figyelembe hogy cukik mert azok de nagy felelőséggel járnak.

Több típusú kutya fajta létezik és mindenki meg találja a magának megfelelő pajtást. Egész kicsitől a kis póni méretig megtalálod álmaid pajtiát.

Kicsik a törpe pincser ,csivava , tacskók , spaniel , yorki stb.. ezek a kutyusokat mindenkinek ajánlóm aki szeretnének kutyust de mondjuk gyerekük van , idősek , vagy csak egy kis plusz szeretetre vágynak, vagy nem akarnak egyedül lenni. Ezek a kis cukiságok szeretnek ölbe lenni és imádják ha simogatják Őket.

Számukra az étkezés is nagyon kedvező mivel ezek a kutyusok kicsi adagokat esznek .Minden kutyusnak napi 3x kell adni enni  és állandó folyadékot kell bíztósitani számukra. Vannak kötelező oltások amiket be kell adattatni.

Következő méretű kutyusok a közép méretűek . Ilyenek a vizslák , labradorok , német juhászok , dalmaták  , retriverek stb.. Ezeket a kutyusokat inkább aktív személyeknek javaslóm mivel nagyobb az energiájuk többet kell sétáltatni , mozgatni Őket . Nekik már nagyobb az étvágyuk is ezért egy kicsit költségesebbek mint a kis méretűek szerintem. Egyes kutya fajtákkal dolgozni is szoktak. Labradorokat ki lehet képezni pl vakvezető kutyusnak , kereső kutyusnak , vízimentő kutyusnak . A juhász fajtákat inkább őrző kutyusnak tanítják ki .Mindegy is hogy milyen rejtett képeségü a kutyus egy biztos egy életen át hűséges és feltétel nélkül fog hozzád ragaszkodni .

A boci szemek mindennap el fognak varázsolni és nem fogsz tudni neki ellent mondani hogy meg ne simogasd.

Pici említést teszek azért az óriás kutyákról is Ők igazán nagyok .Kert kell nekik szerintem Őket nem szabad panelben tartani .Ilyen kutyus pl Dan Dog , Doberman

Méretek között még vannak kutyafajták. Igazán változatosak lehetnek mert itt még meg kell említenem a keverék kutyusokat is. Szeretni való kis cukiság mindegyik akár legyen szó fajta kutyáról akár keverék kutyusról.

Sétáltatni mindig pórázon kell szerintem  , mert vannak olyan emberek akik félnek a kutyusoktól és így el kerülhetünk különböző  szituációkat is. Pórázokból is van nagyon sok fajta a piacon szerintem tapasztalatból mondom sokkal jobb a sima nem kifutós póráz közép méretű kutyusnál. Nekem egy labrador pajtim van kicsi kora óta nálunk van . Kicsinek hámot használtunk nála kifutós pórázzal ez egy darabig jó volt. Egyik nap amikor reggel sétálni mentünk akkor viszont az történt hogy egyik pillanapról a másikra úgy hogy figyeltem rá nem tudom hogy de elrágta a pórit és arra lettem figyelmes hogy csapódik vissza a póri madzaga a pajti meg ül előttem póri nélkül.

Mielőtt azt mondanád hogy gyengét vettem minőségre nem meg kell hogy cáfoljalak mert kutyaboltban vásároltam.

A kölyök kutyák még nagyon húznak ezért jobb nekik szerintem a hám fix pórázzal. Jobban tudod oktatni , magad mellet tartani hogy később ne húzzon és kényelmes legyen a sétátok. Ha úgy látod hogy jobb neked a kifutós használd azt de figyelj arra hogy menet közben néha oda hívd magadhoz tudja hogy ha szólsz oda kell jönnie hozzád.

A kis testű kutyusoknak véleményem szerint első sétáltól nyugodtan használható a kifutós de nézd meg hogy milyen a kutya temperamentuma mert a hozz mérten válasz pórit.

Mindig érezze hogy Te sétáltatod és nem Ő. Nagyon fontos ez a momentum mert akkor nem keveredik szerintem a szerep , tudni fogja hogy Te vagy a főnök !!

Ez mindenbe véleményem szerint így legyen .Légy kedves ,de határozott!

Mindig dicsérd meg ha jót csinált ,de ha rosszat akkor is dorgáld el de csak szóban bántani nem szabad.

Mindig legyen nálad jutalom falat számára ha jól csinálja a dolgát jutalmazd meg mert akkor máskor is meg fogja csinálni ha megkéred.

Remélem egy kicsit segített a pajti választásban a kis leírásom.

Viszont egy csak felelősséggel Dönts és tarts állatót!!!!!!!!

Jó pajtízást Kívánok Mindenkinek!!!!!

+Erősségek

érdekes

tanulságos

minden korosztálynak

cukiság

Gaborne Gaborne

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments