Kutyák felépítéséről! - vélemény

Átlag: 4.5 (2 szavazat)

Kategória: Kutya fajták

Közzétéve 2022 augusztus, 12 - 12:12

Kutya felépítéséről néhány mondatban!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 1000 Forint
Vonalkód: 13933

A kutya testének felépítését a legjobban a közismert német juhász szemlélteti.

Vastag bundája megvédi a hideg ellen, mellső lába csak izmokkal kötődik a test többi részéhez.Ezek a “lengéscsillapítók” teszik képessé a kitartó futásra.

Hosszú pofája és speciális tépő-őrlő fogai vannak.Erős, izmos, sokat bíró kutya.Ilyen felépítésű a farkas, és rokona a husky is.

Az emberek tudatos tenyésztéssel fejlesztették tovább ..” a farkasmodell” bizonyos tulajdonságait, ugyanakkor rövid életű, egészségügyi problémákkal terhelt fajokat is létrehoztak.

Erő:A német juhászkutya könnyedén ugrik, az erős hátsó lábizmok segítségével.Akkor használjuk fel ezt a képességét, amikor különleges feladatokra, például rendőri munkára képezzük ki.

A kutya feálló farkával jelez,erős hátsó lábizmok segítik az ugrást,jól fejlett tűdő és mellkasuk, a nagy fejben elfér a nagy térfogatú agy, a hosszú pofában erős a fogazat, rövid tömött bundájuk jól szigetel, erős lábazat.A tipikus kutya izmos, szívós, arányos testalkatú, és  minden adottsága megvan hozzá,hogy maximálisan kihasználja érzékszerveit.

Óriás fajok:

A bernáthegyi óriás méretét, vastag bundáját tudatos tenyésztéssel alakították ki.Nagy teherbírású kutya, és fagypont alatti hőmérsékleten is képes dolgozni, képes elviselni a nagy hideget.

A buldog igazán szeretetre méltó,de görbe lába, lapos orra, légzési nehézségei, és bőrbetegségei tanúsítják,milyen túlkapásokra vetemedtek az emberek a tenyésztés során.

Az agár 

sokkal gyorsabban fut, mint a farkas őse, és jól példázza mennyire felerősíthető egy-egy tulajdonság a tudatos tenyésztéssel.

LENT

játékos természetű, a tenyésztéssel nemcsak fizikai, hanem viselkedésbeli tulajdonságait is felerősíthetjük.

A  bichon frise tipikus példa rá,hogy a tenyésztés során állandósult az élénk, játékos kölyökkutyaszerű viselkedés.

Röviden ennyit szerettem volna, remélem hasznos volt!

+Erősségek

Pár hasznos információ!

-Hátrányok

Csak a lényeg!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Kutyák felépítéséről! fotók

2022.08.22

+4

Mire figyeljünk,ha kutyát vásárolunk!Fontos!

Már előző véleményemben kitértem arra,hogy  fontoljuk meg ha kutyát fogadunk otthonunkba! Most a teljesség igénye nélkül, arról írok véleményt,hogy mire kell ügyelnünk kutya vásárlásakor,...