Kukorica - vélemény

Átlag: 4.5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 augusztus, 22 - 15:15

Kukorica jótékony hatásai

Az aranysárga nyári kukoricának több jótékony hatása van, mint gondolnád

A kukoricában található folsav segít csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, de a daganatos betegségek megelőzésében is segít.

Tartalmaz :

– Vas.

– Foszfor.

– C-vitamin.

– B3-vitamin.

– B1-vitamin.

– B5-vitamin.

– B9-vitamin.

– Magnézium.

A kukorica fogyasztása a diétában is segít. Bár sok cukortartalma , viszont magas rosttartalmának köszönhetően emésztésserkentő hatású.

Emellett vízhajtó tulajdonsággal is rendelkezik, így a szervezetben felgyülemlett vizet segít eltávolítani.

Székrekedés ellen hatásos a rosttartalma miatt.

A kukorica tiaminban is igen gazdag. A  B1-vitaminnak szükséges, hogy a szervezet a táplálékot energiává alakítsa.

Hiányában fáradtság, hosszabb távon az idegrendszer zavara alakul ki.

A kukoricafogyasztás tehát segít leküzdeni a fáradságot, agypörgető hatással bír.

Javítja az agysejtek működését, ezáltal növeli az emlékezés és a koncentrálás képességét.

A kukoricában  lévő luteinnek és zeaxantinnak köszönhetően látásodat is megóvja.

Ezek a karotinoidok segítenek megelőzni a sárgafolt-elfajulást és a szürkehályog kialakulását.

Óvd a szemed!

A növény legelterjedtebb felhasználási formája kétségkívül a főtt kukorica.

Ha azonban szeretnéd megőrizni a benne található vízoldékony B-vitaminokat, érdemes kipróbálnod, hogy milyen gőz fölött párolva.

Ha mégis főtten fogyasztod, ajánlott a leveleket is megfőznöd. Szabadítsd meg a növényt a leveleitől, majd helyezd őket a fazék aljára. Erre tedd a kukoricákat, majd a növény fölé még egy réteg levelet. Nem csupán finomabb lesz az így főtt kukorica, de sok hasznos vitamin és ásványi anyag is kioldódik a levelekből.

Már napi 10 dkg kukorica erősíti a haj szerkezetét.

Jótékony hatású antioxidánsai, mint pl. a C-vitamin vagy a likopin, képesek semlegesíteni az UV-sugárzás okozta károsodást, amely gyengíti a tincseket.

Ráadásul ezek az összetevők a sima bőrért felelős kollagén termelődését is fokozzák

A virágzás idején a kukorica hajából készített tea vizelethajtó, fogyasztó és zsírtalanító hatású.

Alkalmazható húgyúti fertőzésekre, és nagyon hatékony eszköz a nehéz vizeletürítés tünetével szemben is.

Elkészítése:

1 púpozott teáskanál kukoricahajat forrázz le 1/4 l vízzel, hagyd állni, majd szűrd le!

Az italt édesítés nélkül fogyaszd!

Kisebb arányban, de tartalmaz E vitamint is, ami szintén nélkülözhetetlen a szervezet számára.

A kukoricának a fogyasztását különösen a B1-vitamintartalma miatt szokták ajánlani, amit más néven boldogságvitaminként is emlegetnek.

Rendszeres fogyasztásával ugyanis javul a kedélyállapot, tartós hiányában pedig lényegesen nagyobb a depresszió kialakulásának az esélye.

Ki gondolná, hogy a kukoricának magas a fehérjetartalma. A protein segít a sejtek újjáépítésében, az immunrendszer erősítésében, és az izomépítésben. Ha megeszel egy csemegekukoricát, az ellát egy jó adag proteinnel: egy csészényi kukoricaszemben 5 gramm található belőle.

TEHÁT EGY BIZTOS : TELE VAN KÜLÖNBÖZŐ TÁPANYAGOKKAL, AMELYEK JÓT TESZNEK A SZERVEZETEDNEK.

+Erősségek

Minden része gyógyitó hatású

-Hátrányok

puffadást okoz, ha túlzásba esünk

roksy

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments