Forrólevegős sütő - vélemény

Átlag: 5 (4 szavazat)

Kategória: Konyhai kisgépek

Közzétéve 2021 április, 04 - 17:17

Konyhai eszközökben az egyik legjobb döntés volt.

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 16000 Forint

Tudni illik nekem évek óta nem esnek jól az olajtól, zsírtól tocsogó húsok, halak és egyéb ételek. Természetesen egy-egy lángost, krumpliprószát én is szívesen elfogyasztok, de nem tudok napi szinten olyan ételek enni, amik olajban készülnek. Emiatt az étkezési szokásaimat és az elkészítési módot több ízben megváltoztattam. Például kókusz zsírral készítem a rántottát, a tükörtojást. Ezen pirítom le a hagymát, a darálthúst, Olívaolajjal sütöm vagy pácolom a húst, zöldségeket.

De mi a helyzet a rántott hússal, hasábkrumplival ?

Sajnos ezzel a 2 étellel nagyon sokáig bajban voltam, mert a sütést nem tudtam helyettesíteni más termékkel. Kókuszzsír és az olívaolaj drága ahhoz, hogy olyan nagy mennyiségben használjuk fel, amely szükséges ezen ételek elkészítéséhez. Nem titok, nálam nem sűrűn kerültek asztalra ezek az ételek egészen addig amíg össze nem költöztem a párommal. Igen, én kibírtam rántotthús nélkül, de a párom nyilván kívánta és kérte is. Ezért egyre többször fordult elő, hogy rántott hús volt a vasárnapi ebéd. Első nap nem okozott gondot az elfogyasztás, de második nap már kellemetlen volt.
A párom sem akart rosszat, ezért elfogadta hogy ritkábban van vagy másfajta ételt eszünk. Egészen 2 évvel ezelőttig….

Mi történt akkor ?

2019 karácsonyi időszakában kaptuk fel a fejünket amikor a forrólevegős fritőzről hallottunk a Tv-ben. Többször megnéztük a reklámot, tetszett a gondolat, jó lenne. De háztartási gépet rendelni ? Nem voltunk biztosak benne. Ki tudja milyen állapotban kapjuk meg, működik-e ?
Így elvetettük ezt a gondolatot. Majd nem sokkal később a Lidl áruházban is megjelent saját márkás termékként. Szeretjük a silvercrest-es dolgokat, ezért megörültünk neki, de nem vásároltuk meg egyből. Még mindig ott motoszkált, hogy mi van ha átverés, mi van ha nem olyan jó, mint a reklámban mutatják.. mi van ha …

Végül a Párom megelégelte a bizonytalanságomat és megvette Nekem karácsonyra. Mi az első szériát vettük amely az alábbi képen látható és 1500 Watt teljesítményre képes.

Újabb széria kicsivel kisebb teljesítménnyel dolgozik és megváltozott a design is.

Technikai jellemzők:

  • Digitális, érintőképernyős hömérséklet- és idővezérlés
  • Állítható hőmérséklet: kb. 80 C – 200 C-ig
  • 8 előre beállított, gyorsan kiválasztható program
  • Űrtartalom sütőkosár: kb. 2,3 l
  • Méret: kb. 34x32x28 cm
  • Űrtartalom: kb. 2,3 l
  • Teljesítmény: 1400 W

Saját tapasztalataink…

Ahogy fentebb írtam, karácsonyra megkaptam a fritőzt. Hajtott a kíváncsiság és azonnal ki akartuk próbálni, ezért vásároltunk fagyasztott hasábkrumplit és fagyasztott rántott húst is. Hazaértünk, kibontottuk.
A kezelhetősége nagyon egyszerű. Érintőpaneles és digitális 8 előre beállított programmal, hasábkrumplihoz (külön házi krumpli és fagyasztott krumplival), csirke, steak, halak, rák, oldalas és egyéb csontos húsok és süteményekhez.
Ha nem akarunk programot választani magunk is beállíthatjuk az időt, a hőfokot, sőt.. még időzítőt is, hogy hány percenként akarjuk megfordítani vagy megrázni a benne készülő ételt.

Szóval betettük a megvásárolt fagyasztott ételt (külön a húst és külön a krumplit) és vártunk. Illetve addig nyugodtan kipakoltunk a táskából, megterítettük az asztalt. Amikor lejárt a beállított idő friss, ropogós és olajmentes kész ételek vártak ránk. Tényleg nagyon finoman készült el és ami a legfontosabb nem tocsogott az olajban.

Gyakori használat mellett további tapasztalatokat is szereztünk. Ha Te panírozod a húst, halat, zöldséget, akkor érdemes egy kis olívaolajat rájuk fújni, hogy a panír barna és ropogós legyen.

Végezetül elmondhatom, hogy azóta is amit lehet és tudok ebben készítem el ez ételt, nagyon jó szolgálatot tesz a konyhában.

+Erősségek

Olajmentes, digitális, légkeveréses

Detty

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Forrólevegős sütő fotók

2023.02.01

Ritka finomságok!

Most két finomság receptjét teszem közzé! A mákot sok országban nem ismerik vagy nem használják sem süteményekben, sem ételekben. Hazánkban azonban sütünk vele rétest, egyébb finomságot, igenis...
Forrólevegős sütő fotók

2023.02.01

Gyors ételek!

Finom, gyorsan elkészithető burgonya ételek! Sokan, velem együtt szeretjük a burgonyát.A mindennapi ételeinkből szinte alig maradhat ki.Püré, hasáb stb. formában is nagyon népszerű.Egyes...
Forrólevegős sütő fotók

2021.03.30

Olajszag nélkül finom sültek húsz perc alatt!

Izgatottan vártam, hogy megérkezzen az AIR FRYER készülékem. Nagyon sokat olvastam az egészséges olaj nélküli sütésről.Interneten vásároltam, a mai vírusos helyzetben ez a legjobb mód a termékek...