Konyhai csaptelep - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 augusztus, 12 - 1:01

Konyhai csaptelep felújítás

Elromlott a mosogató csaptelep. Murphy szerint amit használnak az el is romlik. Ez eddig bagatell természetes következménye a mosogatásnak. A meglepetést csak az okozza, mikor használat után nem lehet elzárni. Folyik a csövén, folyik a feje alatt, még ott is folyik ahol lyuk sincs rajta.

Más normális ember ilyenkor szerelőt hív, kivárja az – azonnal megyek, csak még itt ezt befejezem- biztatást, mert a szerelőnek nem sürgős, nem Ő fizeti a vízdíjam. A mosogatni való se neki gyülekezik. A kissé lököttebb fajtából való, mint például én, viszont neki kezd megcsinálni. Persze erős ráhatás következményeként. A ráhatás neve: feleség.

Ide igaz egy ősrégi mondás mégpedig az, hogy egy férfi, ha valamit meg akar csinálni, akkor azt meg is csinálja. Egy férfi, ha valamit nem akar megcsinálni, akkor az nem is lesz kész soha. Valamint egy férfi, ha valamit nem akar megcsinálni és mégis megcsinálja, akkor az nős.
Ránéztem a rossz mosogató csaptelepre, billenő karos, kerámia csaptelep, nem lehet különösebb probléma, ki kell cserélni a kerámia betétet és kész. Hogy ne legyen minden sima, kezdődtek a gondok azzal, hogy a sarokszelepeket nem lehetett megmozdítani se.
Először a hideg vizest próbáltam óvatosan mozgatni és láss csodát sikerült átfordítani. A felhőtlen örömömnek csak az szabott gátat, hogy innentől kezdve egyáltalán nem lehetett elzárni, viszont folyni kezdett a nyaka. A meleg vizes dettó ugyanezt produkálta. A mosogató alatt sikerült akkora tócsát csinálnom, hogy kis híján meg lehetett fürödni benne. Úgyhogy ki kellett zárni az egész lakás vízrendszerét a főcsappal és ütemezni két sarokszelep bevásárlását is.
Kedvesem ekkor közölte, hogy az Egyik áruházban látott mosogató csaptelepet és jól is nézett ki. Én viszont nem akartam majd tízezer forintot kiadni egy mosogató csaptelepért. A kerámia betét még a két sarokszeleppel együtt sem kerülhet annyiba.
Kivettem a kerámia betétet, darabokra volt törve.
Elmentünk tehát egy szaküzletbe, ahol az eladó közölte, hogy ennek a fajtának a gyártását már vagy tíz éve befejezték, ez annyira régi, hogy csak hasonlót tud adni, de ilyent nem. Amelyik legjobban hasonlított, azon csak az illesztő fülek helyzete nem stimmelt. Nem mertem megreszkírozni, hogy azt tegyem be a régi helyett.

Mutatott két kerámia csaptelepet is, az egyik hasonló volt a mostanihoz, de a kedvesem közölte, hogy az nem jó, túl alacsony, a régivel is az volt a baja, hogy magasabb edényt nem lehetett alátenni. A másik magas volt, de az meg több mint kétszer annyiba került, mit az áruházban lévő.
Vettem tehát két sarokszelepet és elmentünk a mosogató csaptelepért. Nem néztük meg a boltban, nem akartuk teljesen kicsomagolni, megelégedtünk a dobozon látható képpel. Így tehát csak otthon derült ki, hogy ennek a felfogatása teljesen más rendszerű, tehát át kell alakítani a mosogató tálcát is. Miért is lenne minden egyszerű?
Végül is az is sikerült így elkönyvelhetem az akciót eredményesnek.

Papa1950

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments