Vinted - vélemény

Átlag: 4 (2 szavazat)

Kategória: Weboldalak

Közzétéve 2023 február, 01 - 8:08

Könnyű kezelhetőség, széles kínálat, egyszerű értékesítés egy applikációban

Szó szerint még a csapból is a Vinted alkalmazás reklámja fut. Nem tudok úgy weboldalra, videóra vagy tévécsatornára kattintani, hogy öt percen belül ne ugorjon fel az alkalmazás valamelyik reklámja. Nagyon jó kis marketing löketet kapott és valamilyen oknál fogva olyan hype van körülötte, mint annó a TikTok esetében volt. Gyakorlatilag belesugározzák az agyadba, hogy neked fel kell telepítened azt az appot. Oké tudom, ennek a nyomásnak nem feltétlen kell engedni, de vérbeli kereskedőként muszáj, volt kiderítenem mit tud a Vinted, amit egy Market Place vagy egy Vatera nem.

Minden nő időről időre szelektál a gardróbjában és a kiselejtezett darabokkal sokan nem tudnak mit kezdeni. Manapság azt hiszem, a legtöbb ember örül minden bejövő forintnak így miért ne adhatná el egy olyan applikáción, ami szinte minden lépést elvégez helyette. Könnyű letölteni, könnyű regisztrálni és mire kettőt pislogsz kész is a virtuális gardróbod. A kiselejtezett ruhádat lefotózod és egy egyszerű adatlapot kitöltve már fel is tudod tölteni.

Árazás tekintetében is segít az app, ha túl magas összeget írsz, be megmutatja, átlagosan mennyiért kínálnak hasonló termékeket. Ettől független persze megpróbálhatod magasabb áron eladni, de segítség lehet az arany középút meghatározásában. Először olyan termékeket tettem fel, amiket más platformokon eddig nem sikerült eladnom összesen hármat. Másfél nap alatt kettőt el is adtam belőle.

Packeta futárcéggel dolgoznak együtt. A vevő kifizeti a pénzösszeget, ami a Vinted számlájára kerül, ezután nekem, mint eladónak nincs más dolgom, mint becsomagolni az adott terméket, letölteni a szállítási címkét, ami lényegében egy kód (én felírtam a dobozokra) és ezután elsétálni a legközelebbi leadási pontra. Ott a ráírt kód alapján kinyomtatták a szállítási cetlit és már kész is voltam a feladással.

Amikor a vevő megkapja a csomagot és visszaigazolja, hogy minden rendben a termékkel, a te Vinted számládra csak ezután kerül a pénz ezzel védve a vevőt az esetleges megkárosítástól. A Vinted számládról te tudod a saját bankszámládra küldeni a pénzt, vagy éppen fizethetsz azzal, ha megtetszik valami az applikáción található megannyi termék közül.

Nem vagyok kisdarab így először félve kattintottam a ruhákra viszont a szavam is elakadt olyan széles  kínálatban találtam a méretemben szebbnél, szebb ruhákat, cipőket. Jelenleg egy kabát és egy pulóver is útban van felém, sőt a játékok között is lehet igazi kincseket találni hihetetlenül jó áron.

Előnye, hogy nem csak Magyarországról vannak felhasználók, hanem Lengyelországból is és a két fél közti kommunikációt maximálisan megoldja az applikáció, sőt a csomagküldés sincsen másként legyen szó bármelyik országról.

Egy baj van, hogy könnyen „függővé”válhatsz ugyanis a rengeteg felhasználónak köszönhetően nagyon gyorsan cserélődnek a termékek. Lehet, hogy megjelölsz valamit, hogy tetszik, de mire elhatározod, hogy megveszed már el is vitték. Érdemes mindig célzottan nézelődni, hogy éppen akkor adhock mire van szüksége a ruhatáradnak, vagy éppen milyen játék a gyerek születésnapi kívánsága. Egy biztos nagyon jó áron lehet szép termékeket találni és nagyon könnyű a használata is, így én ajánlom mindenkinek egy kipróbálás erejéig mindenképpen.

+Erősségek

könnyű kezelhetőség

nagy választék

felhasználóbarát

Пользователь сайта

Ajánlom

+3

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
1 Legyél az első, aki hozzászól
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Vinted fotók

2023.01.30

Vinted: a felhasználók pozitív véleményei a használt ruhaboltról

Vinted egy népszerű online piactér, ahol felhasználók eladhatják és vásárolhatják használt ruháikat. A felhasználók általában pozitív véleményeket adnak a Vintedről, mert könnyen használható, jó...