KOKTÉLPARADICSOM - vélemény

Átlag: 5 (2 szavazat)

Közzétéve 2022 október, 14 - 10:10

KOKTÉLPARADICSOM

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 2500 Forint

KOKTÉLPARADICSOM

A KOKTÉLPARADICSOM TERMESZTÉSE

 

Egyik kedvenc zöldségem, a gyümölcsnek is szinte beillő, magában, salátához illetve főételhez is fogyasztható koktélparadicsom. A koktélparadicsom ma igazi fénykorát éli, egyre divatosabb zöldség, mely még télen is terem. A a koktélparadicsom formás, ínycsiklandó és nagyon ízletes, szinte gyümölcsnek is beillő zöldség. Az átlagos paradicsomnál kisebb, édesebb.

Miért szereti annyira mindenki a koktélparadicsomot? Ennek lehet az-az oka is lehet, hogy a fogyasztók számára egyre inkább fontosabb a minőség a mennyiségnél – egyre inkább keressük a kisebbet, és a kevesebbet, de jobbat, finomabbat. Tehát a normál, konyhai paradicsomnál kisebb termésű, bogyójú, ízletesebb, finomabb csmegéről van szó. A koktélparadicsom másik nagy előnye, hogy könnyedén termeszthető akár a teraszon, balkonon, konyha ablakban, vagy az erkélyen is, tehát sokkal kisebb a területi igénye, mint a normál, konyhai paradicsomnak.

Miután kiválasztottuk a számunkra legmegfelelőbb paradicsommagot, akkor vessük el azokat egy olyan edénybe, amiben a földréteg vastagsága eléri az öt-hat centimétert. – mindenképp figyelni kell arra, hogy ne száradjon ki a földje, de ne is öntözzük túl a növényt! Az edényre helyezzünk egy üveglapot, ezáltal tudjuk biztosítani a párás környezetet – ha ezt a módszert választjuk, akkor végezzük el a szellőztetést is rendszeresen. Két-három hét elteltével a magoncokat érdemes kilyukasztott aljú műanyag pohárba tűzdelni, erre a célra tökéletesen megfelel a tejfölös pohár is. Az apró palántáknak biztosítsunk meleget, legjobb, ha ablakpárkányra helyezzük őket, mert így bőséges napfényben is részesülnek. A tűzdelést egyébiránt át is lehet ugrani azzal a lépéssel, hogy a magokat azonnal műanyag pohárba vetjük. Ebben az esetben viszont arra mindenképp figyeljünk, hogy egy pohárba maximum három-négy mag kerüljön. Ha már kellően erősek a palánták és nem kell számítani fagyra, akkor a koktélparadicsom palántákat kiültethetjük a szabadba, vagy átültethetjük nagyobb cserépbe, balkonládába. A tövek mellé mindenképpen szúrjunk megfelelő méretű karót, és kössük hozzá, lazán a növényt. Ha nem magról neveltük a koktélparadicsomunkat (palántát vásároltunk), akkor is ezt kell tennünk. Ültetés során ügyeljünk arra, hogy a palánták napos helyre kerüljenek. Nevelés során mindig figyeljünk az öntözésre, rendszeresen végezzük el azt, akár minden nap, a melegebb, nyári napokon kétszer is (kora reggel és késő este).

Ezután továbbra is figyelve az öntözésre és párásításra, három négy hét múlva már kész, termő növényt kaphatunk.

Egy igazán finom csemegét, egy nagyon kellemes ízű, saját magunk által megtermel növényt, egy kellemes szinte gyümölcsnek is beillő zöldséghez jutunk így. Jó étvágyat és kellemes kertészkedést kívánok!

 

Jó kertészkedést, kellemes fogyasztást kívánok

Minden kedve vállalkozó szellemű kertésznek,

Lelkes hobbi-kertésznek, háziasszonynak, háziembernek!

+Erősségek

FINOM ÉS ÍZLETES

-Hátrányok

NINCS

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+4

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

KOKTÉLPARADICSOM fotók

2022.11.08

Csirkés ,csiperke gombás,finom ételekről!

Most a csirkéből készült, egészséges, finom ételekből írok véleményt (receptet)érdemes elkészíteni! BURGONYÁS CSIRKECOMBOK! HOZZÁVALÓK: 1,5 kg egész csirkecomb étolaj...