KLASSZIKUS VADAS - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Hobbi

Közzétéve 2022 október, 14 - 10:10

KLASSZIKUS VADAS (AZ ÍNYCSIKLANDÓ VACSORA)

Felhasználási tapasztalat:: egyszer
Ár : 3500 Forint

 

KLASSZIKUS VADAS (IGAZÁN ÍNYCSIKLANDÓ FINOMSÁG)

 

Gondolkodtam, gondolkodtam, gondolkodtam… mint Micimackó abban a bizonyos mesében, azon, hogy mit is csináljak édesemnek enni, hiszen napok óta csak zsíros kenyéren él ez az áldott jó ember, pedig megérdemelne egy kiadós ebédet, vacsorát, hiszen kőkemény fizikai munkát végez. Aztán eszembe jutott kedves ex anyósom kedvenc étele. Vagyis az én kedvenc ételem volt, amit ő igazán finoman és ízletesen készített el. Ez egy kiadós étel, melyet körülbelül egy óra alatt el is lehet készíteni, és igaz bár rafinált, összetett elkészítési módja van, de megfizethető, nem túl költséges ételről van szó. Így nekiveselkedtem és elkészítettem kedvesemnek a klasszikus vadast. A klasszikus vadas a következő módon készül, elősször is  a hozzávalók:

 

          Körülbelül hat szelet sertéscomb (amennyiben családnak, vagy 120 kilogramm feletti embernek készül)

         

          Bors

          Olaj

          Négy-öt darab sárgarépa

          Kettő – három darab fehérrépa (zöldség)

          Egy fej vöröshagyma (közepes méretű)

          Kettő- három gerezd fokhagyma

          Kettő-három darab babérlevél

          Kettő deciliter tejföl

          Egy evőkanál liszt

          Egy evőkanál borecet (sima étkezési ecet is jó)

          Egy evőkanál mustár

          Egy evőkanál kristálycukor (n ajó, én porcukrot tettem bele, de így sem lett semmi baja)

 

Elkészítési menete pedig a következő:

 

1.      lépésben: sózzuk le ízlés szerint a hússzeleteket, majd borsozzuk is meg őket.

2.      lépésben: Süssük a hússzeleteket egy kevés olajon, kevés ideig, vagyis süssük elő a hússzeleteket, majd szedjük is ki a lábasból

3.      lépésben: a megmaradt olajon, a visszamard olajon pároljuk meg a már megtisztított és felkarikázott répát és  a fehér répát is.

4.      lépésben: Körülbelül egy-másfél perc múlva tegyük bele a megpucolt és felkarikázott, feldarabolt hagymát is, és pároljuk meg azt is.

5.      lépésben: Miután ezt megtettük öntsük fel körülbelül kettő liter vízzel tegyük bele a kettő-három darab babérlevelet, ízesítsük sóval, borssal

6.      lépésben: Tegyük vissza a hússzeleteket is, majd az egészet főzzük együtt, főzzük össze harminc-harmincöt percig.

7.      lépésben: Ekkor szedjük ki a húst

8.      lépésben: dobjuk ki a babérleveleket

9.      lépésben: a visszamaradt zöldséges levest pedig botmixerrel keverjük össze apróra, alaposra

10.  lépésben: A tejfölt a liszttel összekeverjük, majd a forró levesből hozzámerünk egy kanálnyit, elkeverjük, és a forró levesbe öntjük, vagyis behabarjuk. Magyarul habarást, rántást készítünk.

11.  lépésben: Ízlés szerint még ecettel, mustárral, sóval, cukorral ízesítjük, majd a tűzhelyre visszatéve összeforraljuk.

12.  lépésben: A hússzeleteket visszatesszük a mártásba, és (az eredeti módszer szerint) spagetti tésztával tálaljuk, de finom szarvacskával esetleg pennével is. Rizzsel is kiváló csemege, de készíthetjük zsemlegombóccal is.

Ez az étel annyira finom, és annyira laktató, hogy még egy közel százhúsz kilós ember is jól tud lakni vele. Kedvesem egy szó nélkül ette, pedig mindig mindent kritizálni szokott.

 

Jó étvágyat kívánok és jó főzést is mindenkinek,

Aki vállalkozik rá, hogy elkészíti eme étel remeket!

+Erősségek

FINOM

ÍZLETES

LAKTATÓ

-Hátrányok

GYORSAN ELFOGY

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments