Közzétéve 2023 június, 04 - 15:15

Kiváló ízű hűsítő a természetből

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint

TERMÉSZETES GYÓGYÍTÓ NYÁRI ÜDÍTŐ

A természet általában márciustól novemberig kínál illatos virágokat és csodás hatóanyagokat, télen pedig a szárított vagy fagyasztott formájuk áll a rendelkezésünkre.

Májusban, júniusban készülhet még fehér (!) akácvirágból, fenyőrügyből, vadzsálya virágból, rózsaszirmokból, bazsarózsából, somvirágból, hársvirágból, orbáncfűvirágból, mezei katáng virágából, erdei szamóca virágból és csipkerózsa virágból, szederhajtások, csalán levélből, stb. A keverék bármilyen formájában – hogy egy párat említsünk. Az üdítő készülhet bodza, citromfű és menta keverékből vagy akác, citromfű, menta keverékéből, némi bodzával is – aki az egyszerűbb, de édeskés ízeket kedveli.

Hozzávalók:

  • 1 db 4 l üveg

  • egy nagy marék virág és egyéb növény

  • 1 db citrom

  • 1 evőkanál C vitamin (aszkorbinsav)

  • 25-30 dkg cukor,

  • kevés őrölt kardamommag

  • kb. 3,5 l meleg víz/üveg

A begyűjtött növényeinket a fentebb felsorolt hozzávalókkal leöntve a konyhában 20-25 fokon, 4-7 napig érleljük.

Ha már pezseg, leszűrjük, üvegekbe töltjük és egész nap elfogyasztjuk hogy ne kelljen hűtőben tárolni, – mert hidegen fogyasztva, lassul az emésztési folyamat. A pezsgéstől számítva 1-2 napon belül fogyasszuk el mert napról-napra emelkedik az alkoholtartalma az erjedésnek köszönhetően. A konyha közben illatozik a készülő üdítő italoktól. 🙂

A keverék segít a tisztulásban, a belek újraélesztésében, sejtjeink fiatalításában, mérgeink felszámolásában, kötőszöveteink rugalmasításában, a szép bőr kialakításában, és még sorolhatnám. Ha türelmes és kitartó leszel és őszig fogyasztod az üdítőt, akkor ez az ital képes arra is, hogy a téli megbetegedésektől megkíméld magad.

Az akácvirág a gyomorsavat csökkenti. A “sok gyomorsav” fogalom nem létezik a keleti gyógyászatban és a magyar ősi gyógyászatban sem, – akinek rendben volt a gyomor savkészlete az a “vasszöget is megehette” – mondták elődeink. A szívnek létszükséglet az édes íz a kényeztetéshez, -a keserű íz a gyógyuláshoz, tehát ezek az üdítők keserű ízű növényekkel, némi cukorral (ami átalakul) és a C vitaminnal csodaszerei lehetnek hétköznapjainknak.

Ajánlott még: A jó minőségű B vitamin komplex, ami éjszakára fogyasztva kapszula formában nyugtató, idegrendszer simító. Nem hizlal, de ha napközben fogyasztjuk és közben táplálékot veszünk magunkhoz, lassítja az emésztési folyamatokat és a zsírpárnák gyorsabban rakódnak a test keveset használt részeire. (!!!) Az üdítő az emésztést javítja, élvezetet nyújt, pótolhatja a kávézás örömét és hozzájárul az egész család egészséges bélflórájához. Egészségükre! 🙂

+Erősségek

Természetben megtalálható alapanyagok

Egészséges

Immunrendszer erősítő

-Hátrányok

Nincs

Bondár Dinda

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments