Közzétéve 2022 május, 30 - 21:21

KISKŐRÖSI RÓNASZÉKI FÜRDŐ

Felhasználási tapasztalat:: párszor
Ár : 1200 Forint

Sokszor jártam Kiskőrösön a Rónaszéki fürdőben, amíg még Kalocsán laktam. Nagyon kellemes, feltöltődést jelentő, kikapcsolódásra, pihenésre, gyógyulásra megfelelő hely. Elsősorban exemmel mentem el többször, de szüleimmel is jártam ott. Édesapám, amikor fájlalta hátát, derekát legtöbbször igénybe vette a fürdőt, a gyógyvizet, amely rendbe is hozta a derekát. Exem derekának is sokszor jót tett ez a fürdő, fürdőzés, a gyógyvíz leginkább.

A fürdő az 1950-es évektől üzemel, Kiskőrös zöldövezeti részén található, nem messze Kiskőrös központjától. A Rónaszéki Fürdőhöz közel lévő áruházban, szupermarketben lehet kapni péksüteményeket, szendvicseket, de éhségünkre a fürdőben található étterem is megoldást jelenthet. Igaz, én már régebben jártam ott, de akkor nem voltak magasak az árak, az étterem árai sem, és ha jól emlékszem még menüt is lehetett kapni jutányosabb áron. De mint írtam én régebben jártam ott, régebben étkeztem ott, nem tudom, hogy most működik e még az étterem, és hogy hogyan alakulnak árai, menü kapható-e még.

Mi legtöbbször csomagoltunk élelmiszert, szendvicseket leginkább, így egész nap tudtuk élvezni a gyógyvíz és a fürdő jótékony hatását.

A fürdő egyszerre ezerhatszáz fő befogadására alkalamas, és kettő hektár területen helyezkedik el. A kemping területére egyszerre ötven lakókocsi fér be, ekkora befogadóképességgel rendelkezik maga a kemping. Kiskőrösön azonban több szálloda is található a fürdőhöz közel.

A Kiskőrös Termálfürdő és Tanuszoda gyógyvize magas flór tartalmú, nagy sókoncentrációjú, nátriumkloridos, hidrogénkarbonátos, jódos-brómos összetételű.  Az 54 °C-on feltörő Rónaszéki gyógyvíz kiválóan alkalmas reumás, mozgásszervi, degeneratív és nőgyógyászati betegségek kezelésére. Mi, vagyis exem és édesapám elsősorban hát és derékfájását gyógyítatta, ápolta a meleg vizes medencében, kellemes, nyugodt körülmények között.
A 2018-ban több, mint 100 ezer vendéget vonzó fürdő területén két szabadtéri hideg vizes medence, egy szabadtéri gyermekmedence és két iker elrendezésű, termálvizes pezsgőfürdő medence található, melyek felülről fedettek és oldalról nyitottak. Ezen medencék alkalmasak egyszerre egyezerhatszáz vendég, fürdőző, látogató befogadására. Sajnos sem édesanyám sem az én szívem nem bírja sokáig a meleg vizet, így mi a hidegvízben fürdőztünk, amíg volt párom és édesapám leginkább a meleg vízben tartózkodott.
A Rónaszéki strandfürdő területén lehetőség van kipróbálni a strandhoz kapcsolódó sportolási lehetőségeket, mind a strandröplabdát, strandfocit, és a teniszpályát is. Természetesen lehetőség van úszni is, úszva edzeni is.

A vendégek teljes kikapcsolódásáról, pihenéséről, feltöltődéséről két finn szauna, egy infra szauna, egy gőzkabin, egy szolárium, az emeleten pedig pihenősarok gondoskodik.

 

Amennyiben Kiskőrösön járunk, ne hagyjuk ki e remek fürdőzési, feltöltődési lehetőséget, látogassuk meg  a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőt!

 

Kellemes kikapcsolódást, pihentető feltöltődést Kívánok!

+Erősségek

GYÓGYHATÁSÚ, HIDEG MELEG VIZES MEDENCÉK

-Hátrányok

NINCS

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments