Basset Hound - vélemény

Átlag: 4 (1 szavazat)

Kategória: Kutya fajták

Közzétéve 2021 július, 14 - 1:01

Kis aranyos

Ehhez a fajta kutyához, nem volt szerencsém még sosem. Mindig is tetszett, mert a nagy fülei amiket szinte húz a földön, azoktól olyan bohókás lesz a kinézete.

Az a bizonyos régi sorozat sztárja ez a fajta. Mindig ámultam, kicsinek látva hogy, hogy lehet ekkora füle,és kértem a szüleim hogy had legyen nekem is, calambo kutyám 😊

Véleményt olvasás és hallás alapján tudok róla írni csak. Nemrégen elköltöztünk, és az utcánkban vagn6egy ilyen fajta kutyus, egy bácsi kutyája,elég öreg már szegény, lassan is sétál és a szemén is látszik, ami egyébként is olyan kis (butácska tekintetű), hogy már nem mai kutyus. Nah szóval, egyébként nagyon nagyon nyugodt, baba kocsival szoktunk sétálni menni arra. Hűségesen kíséri a kerítés mentén a babakocsit, ugatni sem szokta. Viszont hallottam már ugatni, elég vicces hangja van. Gyakorlatilag mint egy kismalac, nagyon édes.

Biztos vagyok benne, hogyha a fiam majd ilyen kutyust szeretne, akkor megfogom neki venni, mert tényleg nagyon aranyos.

Néhány szót beszéltem már, a gazdájával róla. Ő mesélte, hogy valamikor hajdanán egy nagyon éber házőrző kutya volt, még fénykorában, amúgy nagyon barátságos, gyengéd, a babakocsit ia mindig hűen kiséri ha sétálás közben találkozunk, kedves, a bácsi elmondása szerint társaság kell neki, egyedül nagyon nem szeret.Szerinte nagyon makacs , kitartó a makacsságában is.. Többnyire egésznap alszik, lustálkodik, sétálni sem mindig van kedve, vagy ha el is mennek nem mennek messzire, mert gyorsan belefárad.kutyus és akkor cipelheti. Nem egy tipikus nagy növésű kutya, sztem ez az öreg k,ifejlett példány körülbelül 40 cm lehet. Majdnem hogy a füle hosszabb😊.

Azt is szokta róla a bácsi mesélni, hogy rendszeresen ápolja a szőrét, mert bent van esténként a kutya, illetve télen egész nap. Minden nap fésüli, hogy ne hulljon a házba a szőre, illetve hohy az avas szőre ki jöjjön. Fürdetni heti 1 alkalommal szokta, hogy nehogy a bőre le korpásodjon. Mert állítólag ha többször van fürdetve akkor a bőr természetes tisztulási folyamatában be zavar a többszöri fürdetés, és elkezd korpásodni a bőre. Ezt sem gondoltam vna.

Nagyon szereti a gyerekeket, az unokáival nagyon sokat játszik, illetve többnyire inkább kényeztetteti magát.

Azt is elmondta, hogy voltak fiatalabb kutya korában, rossz húzásai amik miatt elvitte, kiképzőhöz, kutyaiskolába, dw mind hiába. Pár dologra sikerült megtanitani, de igazából jelentős változást, csak az hozott ahogy elkezdett korosodni a kutya, es ki nőtte a kölyök kort. Mert ugye nagyon makacs, és azért sem azt csinálta amire kérték. Meg értette a parancsokat, mert okos amúgy, csak sokszor nem volt hajlandó teljesíteni azokat.

A gazdája vadász volt annak, idején. Elmesélte, hogy sokszor vitte magával, és érdekes módon, azokat a parancsokat, mindent úgy hajtott végre ahogy kelett. Csak otthon kapun belül nem volt hajlandó együtt működni. De a vadászat a mindene volt. Már ha a gazdája, fel vette a cipőt és a kutya meglátta vagy megérezte, magától ült az autó mellé, és izgatottan várta hogy elinduljanak. Érdekes személyiségűek lehetnek, fel keltette az érdeklődésemet. Bár a férjem szerint amelyik kutya nem a.mi fajta kutyánk… Az macska 🤣

Monyo88

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments