Baywatch – A film - vélemény

Átlag: 4 (1 szavazat)

Kategória: Filmek

Közzétéve 2021 június, 29 - 12:12

Kifigurázott életmentők

Mostanában este lazítás képpen mindig valami vígjátékot szoktam betennie. Ezek általában már olyan filmek, amiket már láttunk viszont bármilyen körülmények között jót tudunk raja nevetni. A Baywatch című film is pont ilyen. Egy hosszú és fárasztó nap után tökéletesen lelazít és kikapcsol és a poénokon mindig jót lehet mosolyogni.

Dwayne Johnsonnal és Zac Efronnal a főszerepben gondolták újra az ikonikus tévésorozatot. Azt a mai napig nem tudom eldönteni, hogy ez egy komoly alkotás vagy inkább kifigurázás akart lenni, az viszont biztos, hogy nagyon szórakoztató mozi lett belőle. Dwayne Johnson alakítja Mitch Buchannon hadnagyot David Hasselhoff után. Utóbbi feltűnik a filmben szintén Mitch-ként, viszont inkább mentor szerepben, illetve inkább, mint egy ikon.

Zac Efron Matt Brody karakterét alakítja, aki anno a Baywatch sorozat egyik szívtiprója volt. Régi megformálója David Charvet. Matt Brody egy sikeres úszó, aki egy ballépés után közmunka gyanánt kerül a Baywatch csapatához, ahol később rájön, hogy változtatnia kell, ha értékes tagja akar lenni a csapatnak.

Kiélezik a filmben a rendőrök és a vízi mentők közötti különbségeket. A vízi mentők Mitch vezetésével kezdenek el egy drogügyletben nyomozni, hiszen az árut az ő partszakaszukon árulják, így tulajdonképpen nekik is van közük hozzá, csupán hatáskörük nincs a nyomozást lefolytatni. Amennyiben az emlékeim nem csalnak a sorozatban nem volt gond a közös munka a rendőrséggel, a filmben viszont rengeteg poén és csípős megjegyzés van a két szakma közötti különbségekre.

A drogbárónő szerepében Priyanka Chopra színésznőt láthatjuk, aki kellő vasmarokkal irányítja a rosszfiúkat, viszont nem számol Mitch Buchannon vízi mentővel és csapatával, akik mindent megtesznek azért, hogy lebuktassák.

Alapvetően egy jó hangulatú filmről van szó, ami tele van csípős és humoros beszólásokkal. Ezek közül a legjobbak azok, amiket Mitch mond Matt Brody-ra. Jól megvan, írva a történet simán el tudom képzelni ezt a régi sorozat bármelyik epizódjaként. A színészválasztással nem értek maradéktalanul egyet. Nagyon szeretem Dwayne Johnsont, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy száz százalékosan neki találták ki ezt a szerepet, sőt a hatalmas testalkatával, sokkal inkább tudtam volna rendőrként elképzelni. A Johnson – Efron párosítás viszont kifejezetten ütősre sikerült, hiszen mind magasságban, mind szélességben komoly különbség van a két színész között, így már az is vicces, ahogy egymás mellett állnak.

Elég rossz kritikákat kapott, ettől függetlenül én szeretem és ajánlom bárkinek. Remek kikapcsolódás lehet egy hosszú nap végén.

+Erősségek

szórakoztató

csípős beszólások

Пользователь сайта

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments