Kerti virágok - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2023 február, 05 - 16:16

Kerti virágok

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 2500 Forint

Kerti virágok

Kertünk díszei

Ugye milyen szép, amikor tavasszal vagy nyáron megjelennek a kertekben a kerti virágok? Gyönyörűek, szépségessek, csak úgy diszítik a kerteket, ontják magukból a szépséget és  a kellemesebbnél- kellemesebb illatokat. A kertek ilyenkor felpezsdülnek, kivirágzik a sok virág, finom illatok terjengenek és szépségessé teszik a tájakat, falvakat, de néhol még a városokat is!

A kertekben termesztett megszámlálhatatlan virág mindannyiunk gyönyörködtetésére szolgál. Némelyek azonosak a vadon is található fajokkal, de sok fajuk távoli tájakról származik. A tavasztól őszig tartó színpompás, csodálatos és szemet gyönyörködtető, kellemes illatot árasztó, különböző színekben és méretben kaphatő növények, virágok virágzásáról a sok megfelelő fajta kiválasztása gondoskodik.

A virágzás időpontja fajtáktól és az időjárástól függően változik akár egy-két hónapnyit is, így kora tavasztól késő őszig díszítik, díszíthetik kertünket.

Ezen növények, virágok között találhatóak

évelő növények, virágok, melyek több évig, akár három-négy vagy akár öt évig is a helyén maradó, évenként újra virágzó növény. Ezen növények gyökerei a telet átvészelik a földben, és következő évben újra kihajtanak, virágzanak.

Találhatóak a kerti virágok között

egyéves virágok is, amelyek magról tavasszal kelő, nyáron virágzó, ősszel elpusztuló növények, ezeket minden évben újr akell ültetni, általában kora tavasszal, amikor már megjelennek az első napsugarak, és a föld, a termőföld egy kicsit már átmelegszik.

Találhatóak a kerti virágok között kétéves növények, virágok is, amelyek első évben magról kelnek, második évben virágzanak.

Találhatóak ezen virágok között (már a kerti virágok között) fagyérzékeny növények is, amelyeket takarással vagy zárt helyen kell teleltetni. Minden évben (vagy legalábbis több évig) virágzanak, de  afagytól meg kell ezen virágokat óvni!

Valamint találhatóak a kerti virágok között hagymás virágok is, melyet duggatni kell tavasszal, vagy nyáron, kora nyáron. Ezen hagymás virágok, növények lehetnek egy vagy több éven keresztül virágzó, kertünket díszítő növények is.

Lassan itt van február vége, március eleje. Már lehet tervezgetni, milyen kerti növényeket szeretnénk ültetni, duggatni, vetni kertünkbe, milyen növényekkel, virágokkal szeretnénk díszíteni, kedves kis veteményesünket!

(Férfiak lassan itt a Valentin nap is, gondoljatok a hölgyekre, társatokra, szerelmetekre

és lássatok hozzá a nyomozó munkához! Derítsétek ki, milyen virágokat szeretnek, szeretnénak

kertjükben látni! A bon-bon és a csokoládé helyett illetv emellett akár (csak egy javaslat)

kerti virágokkal, magvakkal, hagymákkal is meglephetitek őket!) 

+Erősségek

szép és illatos

-Hátrányok

kitartó munkát igényelnek

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments