Aromax diffúzor - vélemény

Átlag: 4.5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 február, 11 - 18:18

Kellemes illat, száraz levegő


Ár : 7400 Forint

Nagyon sok helyen olvastam a diffúzorok pozitív hatásáról. A nagyobbik gyerkőcömnek elég komoly alvásproblémái vannak, illetve hajlamos délutánra intenzíven túlpörögni. Erre találtam alternatív megoldásként az aroma diffúzort.

A DM akciós újságjában jött velem szembe a mini Aromax, és mivel egy viszonylag kis szobába kellett nekünk, így még aznap délután be is szereztünk egyet. Két féle módon használható, egyrészt elemmel. Ez szerintem hosszútávon nem működőképes, mert az elemet nagyon hamar lemeríti, és nálunk a gyerekszobába gyakorlatilag non stop megy. Ez talán akkor lehet praktikus, ha autóba vásárolunk ilyet, és csak akkor kapcsoljuk be, ha éppen utazunk, azért, hogy arra az időre csináljon finom illatot.

A másik variáció pedig a hálózatról való üzemeltetés. A kábel része a csomagnak, viszont annak ugye USB van a végén, így kell hozzá egy dokkoló, amivel be tudod dugni a konnektorba. Mostanában több terméknél van így, hogy csak kábelt adnak hozzá, így ha éppen nincs otthon ilyen dugó a végére, akkor vagy laptopról tudod üzemeltetni, vagy kénytelen, vagy beruházni egy konnektorba való csatlakozóra.

A belsejét tekintve egy kis csésze kialakításba kell behelyezni a vattakorongot, amire utána rácsepegteted az illóolajat. Használata borzasztó egyszerű. Amikor már rácseppentetted az illóolajat onnantól nem szabad fejre állítani, hanem fixen elhelyezni. Két fokozaton működik, az egyiknél állandóan párologtat, a másiknál 15 másodperces váltakozásban szünetel és párologtat. Nem időzítős, így te tudod ki és bekapcsolni, amikor szeretnéd. Működés közben színesen világít, váltakoznak a színek, így hangulatvilágításnak vagy éjszakai fénynek is tökéletes.

A csomagban öt párnát kapunk, de lehet hozzá utántöltőt is vásárolni. Tíz darab korongot 1200 forint körül kapunk meg a DM-ben. Én addig használtam a korongot, amíg már a többedik cseppentés után sem kaptam azt az intenzív illatot, mint az elején. Kb egy hét aktív használat után cseréltem benne korongot.

A diffúzorok között két fajta van. Az egyiknél vízgőzt párologtat, itt vízbe teszed az olajat, a másik pedig a száraz diffúzor, ugye itt a vattakorongra csepegtetsz. Nálunk itthon alapból párásabb a levegő, és penészedésre hajlamos a ház, így nem volt kérdés, hogy a száraz variáció jöhet szóba. Egyébként, amikor csak a párnácskára cseppented az olajat, akkor sokkal nagyobb koncentrációban párologtatja el, míg a vizes változatnál a vízgőz cseppjeire ragad rá az illatanyag, így ott kicsit hígabb variációt kapunk.

Illóolajból is rengeteg fajtát lehet kapni a pénztárcabaráttól a méregdrágáig. Mivel a DM-ben vettem a diffúzort, és mellette ott voltak a saját márkás illóolajak így végül onnan választottam, és nem bántam meg. Nagyon finom illatot csinál a szobába, és elég tartósan megmarad a gyerekszobában. Mivel ez egy mini változat nagyobb szobában nem telesít, ilyen jól oda egy nagyobb teljesítményű változatot kell keresni.

Citromfű olajat használunk, főként a nyugtató hatása miatt. Azóta tényleg érződik itthon a változás. A gyerek szépen végigalussza az éjszakákat, sőt reggel sem kel már fel olyan korán. Az esti altatásnál pont olyan belépni a szobába, mintha befeküdtem volna egy citromfű mezőre.

Összességében nagyon praktikus dolognak találom, és lassan egyhónapnyi használat után a citromfű olaj jótékony hatásait is látom. Ki lehet próbálni terápiás jelleggel is a használatát, de ha csak illatosítás céljából választjuk, akkor is tökéletes.

+Erősségek

magas illatkoncentráció

száraz levegő

könnyű kezelhetőség

-Hátrányok

kis szobában igazán hatékony

nincs hozzá konnektorba való csatlakozó

littlecat01

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments