Degu - vélemény

Átlag: 4.25 (2 szavazat)

Kategória: Egyéb állatok

Közzétéve 2021 április, 04 - 17:17

Kedves kis állatka a Degu

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 2000 Forint

A kislányom óvodai csoportjában azaz a szobában volt két Degu. Nagyon megkedvelte ezeket a kis állatokat és kérte hogy neki is vegyünk, mert nagyon szeretne.Beadtuk a derekunkat,habár tudtuk hogy ez mivel fog járni?!De mindent a gyerekért címszóval, megvásároltuk egy helyi állatkereskedésben.A boltban elmondtak róla mindent, amit tudni kell.Vásároltunk ketrecet,kiegészítőket, és eledelt is.A kislányom nagyon megkedvelte a kis állatkát.Igaz mi már nem voltunk annyira oda érte, mert éjszaka bizony elég hangos volt.:) Sokszor ébredtem arra, hogy zörög, és játszik, és szaladgál a ketrecében, és furcsa hangokat ad ki.Az biztos, hogy éjjel nem egy nyugodt csendes kis állatka.Úgy is fogalmazhatok hogy inkább éjjeli állatka, aki éjjel fent van.és nappal alszik.Egyébként nincs vele különösebb baj, mert nagyon jól elvan a ketrecben, a játékaival.Szereti viszont ha foglalkoznak vele.Ilyenkor szeret a gazdi vállán ücsörögni ,szaladgálni.Nagyon kedves és barátságos állatka.Persze arra vigyázni kell ha olyan kedve van, akkor a kis éles fogaival tud harapni is.Sajnos nem túl hosszú életű fajta így arra fel kell készülni hogy maximum 6-7 évet él.

A gyerekeknek azért is jó főleg egy panelben ahol más házi állat nem nagyon való ,mert kötelesség tudatra neveli őket.Gondoskodni valakiről,megetetni,és tisztán tartani, illetve foglalkozni is vele naponta.Sajnos a mi kis Degunk is 7 évet élt velünk.Mi nagyon megszerettük és családtagként volt velünk.

+Erősségek

Kedves és játékos állatka

-Hátrányok

Éjjel hangos

csilla65

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Degu fotók

2021.05.28

Cuki kis szőrgombóc

Személyes tapasztalatom bár nincs vele, de sokáig szemeztem vele, hogy venni kellene. Különleges kis szőrgombóc, imádom az ilyen szeretni való kisállatokat. Puhának néz ki azonban kicsit zord is a...