Jurassic World – Krétakori tábor - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Sorozatok

Közzétéve 2021 június, 21 - 13:13

Jurassic filmek kedvelőinek nagyon ajánlott sorozat

A Netflix forgalmazásában mutatatták be a Jurassic World: Krétakori tábor című 2D-s számítógépes animációs kaland- akciófilm sorozatot. Ez tipikusan egy olyan rajzfilm sorozat, ami nem csak a gyerekeket célozza, hanem mindenki, aki egy kicsit is kedveli a Jurassic életérzést, így például engem is.

Hat kiválasztott fiatal a Nublar szigeten a Jurassic Worldben tölthet el egy kis időt és közelebbről megismerheti a parkot és persze a dinoszauruszokat. Megtörténik az, ami minden Jurassic filmben és a dinoszauruszok hatalmas pusztítást végeznek. A szigetet kiürítik, de a hat fiatal nem ér oda időben az utolsó hajóhoz, így magukra maradnak egy dinoszauruszokkal teli szigeten.

Alapvetően hat teljesen különböző fiatalról beszélünk, akik egy átlagos iskolai kiránduláson valószínűleg észre sem vennék egymást, viszont ebben a helyzetben, amikor a túlélésről van szó kénytelenek egymásra támaszkodni és a lehető legrövidebb idő alatt összecsiszolódni. Darius, aki a dinoszauruszok megszállottja és ezt a tudását kamatoztathatja is, Kenji a gazdag elkényeztetett kisfiú, aki az egyik legnagyobb változáson megy át a szigeten és Ben, aki mindentől fél, folyton sterilizálja a kezét egészen addig, amíg halál közeli élménye nem lesz.

A lányok: Brooklyn, aki egy igazi influenszer és jobban érdekli a követőinek száma, mint a dinoszauruszok, Yaz egy vérbeli sportoló, aki egy szponzoráció miatt ment a szigetre és Sammy, akinek a családja megmentése lebeg végig a szeme előtt. Ők a hat tinédzser, akik minden követ megmozgatnak annak érdekében, hogy hazajussanak, mégpedig egy darabban.

Csodálatos számítógépes világ kel életre a néző szeme láttára, és ha csak a dinoszauruszokat látnám, elsőre fel sem tűnne, hogy animációról van szó. Jól ötvözi a történet a Jurassic filmeket mégsem éreztem egy pillanatra sem unalmasnak, vagy utánozásnak azt, amit láttam. Megismerkedünk rengeteg dinoszaurusszal és nagyon sokat tanulunk róluk. Előkerülnek a Jurassic filmekből ismert példányok is, de lesznek olyanok, amikről eddig nem esett szó.

Egy viszonylag új sorozatról beszélünk. Az első évadot 2020 szeptemberében mutatták be a Netflixen. A második évadot idén januárban, míg a harmadik évadot idén májusban. Mindhárom elérhető magyar szinkronnal. A történet szempontjából sok kaput hagytak nyitva az évad végén így úgy gondolom fogunk még izgalmas kalandokat átélni a hat fiatallal.

Dinoszaurusz kedvelő gyerekeknek is remek szórakozás lehet ez a sorozat, hiszen nem csak az őslényekről tanulhat izgalmas dolgokat, de az összetartásról, leleményességről is. A Jurassic filmek kedvelőinek pedig remek hétvégi csemege lehet, hiszen előkerülnek a már jól ismert dinoszauruszok és felcsendülnek a híres dallamok is.

+Erősségek

fantasztikus jurassic élmény

csodálatos látványvilág

izgalmas történet

Пользователь сайта

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments