Közzétéve 2023 június, 26 - 9:09

Júliusban sem késő vetni, ültetni ezeket a növényeket

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 870 Forint

Eljött a június vége, így a virágok növekedési időszakának legmelegebb napjait köszönthetjük. Ilyenkor sokan döntenek úgy, hogy átmenetileg érdemes felhagyni egy kicsit a kertészkedéssel, azonban júliusban még számos ehető és dísznövényt ültethetsz, hogy szebb színekbe öltöztesd az ágyásaidat és növénytartóidat. Sok ehető termésű növényt még mag formájában is el lehet ültetni ilyenkor, ha lesz elég ideje teremni az első fagy előtt. Általában 60 napot számolj vissza az első várható fagy dátumától. A virágokat ezzel szemben már előnevelt állapotban is beszerezheted, hogy hamarabb tudj örülni a kertednek, erkélyednek vagy udvarodnak.
Tehát mi mindent érdemes ültetni júliusban? Nézzünk néhány példát:

A nagyvirágú porcsin egy rendkívül masszív kis pozsgás növény ami jól tűri a meleget és a szárazságot is. Általában egész nyáron virágzik vagy amíg az első fagy meg nem csípi. Remekül mutat fellógatott kosarakban és ágyásokban is.

Rézvirág: a szívós egynyári szépségek segítenek új életet lehelni egy hőségben tikkadó kertbe. Piros, narancs, fehér, lazac és rózsaszín árnyalatokban pompáznak, és általában nem igényelnek túl sok odafigyelést, jól tűrik a meleget és a szárazságot is.

Egyiptomi csillagcsokor egynyári virágok remekül mutatnak a nyári kertekben vidám rózsaszín, lila és fehér színeikkel. A lepkék, méhek és más beporzók is előszeretettel látogatják őket és kiválóan alkalmasak mind ágyások, mind virágládák felpezsdítésére.

A büdöskeként emlegetett bársonyvirágok egészen addig tündökölnek, amíg az első fagy meg nem csípi. Arany, citromsárga, narancs és még fehér színben is fellelhetőek.

A sétányrózsák merészen viselik a rózsaszín, a lila, a narancs, a sárga és a fehér színeket – vagyis ezek tarka keverékeit. Tökéletes választások egy nyári kertbe, hiszen sem a meleget, sem a szárazságot nem veszik zokon, ráadásul a beporzók is kedvelik őket. Az enyhébb éghajlatokon még a telet is képesek átvészelni.

A paradicsomoknak sincs túl késő, főleg, hogy kifejezetten igénylik a nyári meleget. Fontos azonban figyelembe venni, hogy a különböző változatoknak több-kevesebb időre lesz szükségük, hogy szüretelhető termést hozzanak. Válassz tehát olyat, ami 50-60 nap alatt beérik.

Az uborkák gyorsan nőnek, ezért, ha júliusban ültetsz belőlük, akkor még az első fagy előtt szüretelheted majd őket kertedben. Ha nincs túl sok szabad helyed, akkor válassz a bokros változatok közül, amiket növénytartókba is gond nélkül elültethetsz.

+Erősségek

Esztétikusak, és ehetőek is

-Hátrányok

Nincs

Bondár Dinda

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments